Ми у Facebook
06.10.2024, 14:19

В Польщі почали відзначати ювілей знаного на увесь світ університету

Автор фото: Олександр Шевчук

Як стало відомо кореспонденту ОГО, в польському місті Люблин почалася зустріч випускників Університету Марії Кюрі-Склодовської. Зараз тривають урочистості.
Як ідеться на офіційному сайті Університету, Університет Марії Кюрі-Склодовської – найбільший державний вищий навчальний заклад на правому березі Вісли, який з моменту свого заснування у 1944 році впевнено тримає позиції одного з провідних науково-освітніх центрів країни.


Автор фото: Олександр Шевчук
Автор фото: Олександр Шевчук


Університет відзначається високим рівнем викладання та підготовки фахівців, залишаючись важливим гравцем на освітньому ринку. За роки його існування дипломи цього закладу отримали понад 250 тисяч випускників, понад 4 тисячі з яких здобули ступінь кандидата наук. Університет може пишатися майже 900 захистами докторських дисертацій. Сьогодні тут навчається понад 20 тисяч студентів на більш ніж 80 напрямках і 250 спеціальностях, що викладаються на 11 факультетах, а також у Філії у місті Пулави.

Організатором і першим ректором закладу був Генрик Раабе. Історія університету почалася 23 жовтня 1944 року, коли декретом PKWN було створено UMCS.





На правах реклами