Ми у Facebook
06.10.2024, 19:22

У Здолбунові відкрили музейну експозицію «Колишня В`язниця»

У Здолбунівському краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття унікальної експозиції "Колишня в'язниця". Цей проект присвячений трагічним сторінкам історії Здолбунівщини, пов'язаним з репресіями та терором першої половини ХХ століття.

Експозиція, розміщена у підземеллях музею, розповідає про долі людей, які стали жертвами тоталітарних режимів. Архівні документи, свідчення очевидців, особисті речі та навіть написи на стінах камер, залишені ув'язненими, створюють атмосферу того часу і дозволяють відвідувачам відчути весь біль і страждання, які пережили люди в ті роки.



"Відвідувачі підземелля не просто буватимуть на екскурсії у музеї - вони зможуть по-справжньому зануритися у минуле. За це завдячуємо усім, хто долучився до створення експозиції. Зокрема - команді працівників та волонтерів на чолі з Олександром Чижевським, які вкладають у цю справу не лише власний час та зусилля, а й душу", - зазначили у Здолбунівській міській раді.

Особливу атмосферу заходу додали страви, приготовані за рецептами Української повстанської армії. Це дозволило відвідувачам не лише ознайомитися з історичними фактами, а й відчути дух того часу.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ