Ми у Facebook
11.10.2024, 10:00

На Рівненщині зросла кількість пожеж : основні причини та заходи безпеки

Цьогоріч на Рівненщині сталося на 57% більше пожеж ніж за попередній період.
Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області.

«Спільним рішенням маємо напрацювати алгоритм та дати чіткі доручення усім, хто відповідальний за протидію пожежам у природних екосистемах, відповідає за захист у закладах освіти, а також на об’єктах зберігання нафти та нафтопродуктів. Це критичний показник. До правопорушників будуть вжиті необхідні заходи. Під час воєнного стану збитки, які понесла держава, суттєві», - сказав Сергій Подолін

Під час засідання заслухали доповіді представників профільних управлінь та служб. Відтак, з’ясувалося, що причина більшості загорянь – неконрольоване випалювання сухої рослинності.

Заступник начальника ГУ ДСНС України у Рівненській області із запобігання надзвичайним ситуаціям Тарас Патій зазначив, що тільки цього року на території однієї із громад сталося 3 пожежі поспіль. Згоріло більше 10 га селянського лісу. До гасіння було залучено майже пів тисячі рятувальників.

Також він додав, що у Зарічненській, Старосільській, Рокитнівській, Березівській громадах досі не усунені зауваження щодо протипожежних заходів.
Окрім того, під час засідання також йшлося про превентивні заходи перед початком опалювального сезону в закладах освіти та безпеку людей на водоймах.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини