Ми у Facebook
14.10.2024, 08:25

Свята, іменини та прикмети 14 жовтня

14 жовтня 2024 року — понеділок. 964-й день війни в Україні.

Прикмети:
- дивилися, який сьогодні день: сніжна і похмура погода — чекайте на негоду в кінці травня;
- ліс вкритий інеєм — наступного року буде великий урожай вівса;
- на горобині багато ягід — до дощового листопада;
- навколо місяця видно коло — слід чекати на бурю;
- зірки вночі яскраво мерехтять — до великого урожаю наступного року.

Які сьогодні іменини: Гнат, Михайло, Назар, Петро.

Який сьогодні день в Україні і світі


14 жовтня в Україні святкують Всесвітній день екологічної освіти. Цей день був заснований 1991 року. Він став частиною світової кампанії, спрямованої на підвищення обізнаності про екологічні проблеми та сприяння їх вирішенню. Кожного року цього дня організовуються численні заходи, такі як лекції, дискусії, виставки та інші активності, які спрямовані на підвищення обізнаності про екологічні проблеми та сприяння їх вирішенню.

Також 14 жовтня Всесвітній день спірометрії і легеневого здоров'я. Цей день присвячений підвищенню обізнаності про важливість здоров'я легенів та використання спірометрії для моніторингу їх функціонування. Спірометрія — це метод вимірювання об'єму повітря, яке можна видихнути з легенів. Це важливий діагностичний інструмент для виявлення різних легеневих захворювань, таких як астма, хронічна обструкційна пневмонія (ХОП) та інші.

А ще 14 жовтня Всесвітній день стандартизації. Цей день присвячений підвищенню обізнаності про важливість стандартизації у всіх сферах життя, від торгівлі та технологій до охорони здоров'я та екології. Стандартизація сприяє взаємозамінності продуктів, забезпечує безпеку, якості та ефективність. Вона також сприяє економічному розвитку, допомагаючи підтримувати конкурентоспроможність на ринку.

14 жовтня Всесвітній день майбутнього без карієсу. Цей день присвячений підвищенню обізнаності про карієс і популяризації здорових зубів. Ініціатива була започаткована 1981 року Інтернаціональною асоціацією стоматологів (FDI) та святкується в понад 40 країнах світу.





На правах реклами