Ми у Facebook
14.10.2024, 16:27

Завтра Рівне проститься із Захисником

Завтра Рівне попрощається із загиблим Героєм Сергієм Нестерчуком, який віддав своє життя у боротьбі за свободу України…
Сергій Нестерчук народився 31 січня 1988 року у селі Білашів на Здолбунівщині. Закінчив місцеву школу, а за тим, опанував спеціальність «Гідромеліорація» в Національному університеті водного господарства та природокористування. Щоправда, за спеціальністю Сергій не працював, присвятив себе роботі на ТзОВ «Сталь-М».




«Мобілізували його у грудні 2022 року. Коли отримав повістку, Сергій не думав, що відразу піде до війська, адже раніше мав проблеми зі здоровʼям. Він пішов у центр комплектування у перші дні, але тоді сказали чекати. Коли ж отримав виклик, не вагався. Усвідомлення того, що він іде на війну, прийшло тільки тоді, коли вже збирав речі в дорогу. Наш дід та прадід були борцями за Україну, тож Сергій продовжив цю справу. Він навіть розмовляти завжди старався українською, хоч навколо лунав суржик», - розповідає сестра Героя Ніна.

Спокійний, стриманий, завжди усміхнений Сергій ніс службу на Донеччині. Йому складно давалася адаптація до місцевої погоди. Але розумів, що виконує свій обов’язок.

«Йому було складно, як всім там… Але коли прийшов у відпустку, то сказав мені і батькам, що не може залишитись вдома, хоч так вчинило чимало. Сергій сказав, що має повертатись до своїх хлопців, адже вони також чекають своєї відпустки, щоб поїхати до сімʼї, дітей. Тож знову поїхав на Донеччину, хоча розлука з рідними була для нього дуже важка. Під час відпустки намагався зустрітись з усіма своїми друзями, кумами, ніби відчував, що може вже не повернутись… На службі Сергій завжди виконував наказ – треба йти в бій, значить ішов, як би страшно не було», - продовжує сестра.

Один з таких важких боїв став для нього останнім. 35-річний солдат Сергій Нестерчук загинув 5 жовтня 2023 року на Донеччині. Тіло нашого Героя тривалий час знаходилось на непідконтрольній Україні території, і ось нарешті він повертається додому, але знайти вічний спочинок…

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 15 жовтня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Заупокійна служба відбудеться в Храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Білашів. Поховають його на кладовищі рідного села…

За повідомленням з міської ради Рівного.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ