Ми у Facebook
16.10.2024, 14:45

З 1 листопада в Україні встановлюють обмеження швидкості до 50 км/год у містах

З настанням осені українські водії мають бути готові до змін у правилах дорожнього руху. Як повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, з 1 листопада на всіх дорогах у межах населених пунктів України вводиться обмеження швидкості руху до 50 км/год.
Обмеження швидкості на зимовий період є стандартним обмеженням, яке запроваджується через погіршення погодних умов. Влітку на деяких ділянках доріг у окремих містах дозволялося підвищення швидкості руху до 80 км/год. З настанням холодів такі послаблення скасовуються з метою підвищення безпеки дорожнього руху.

Вагомим фактором у встановленні обмеження швидкості руху до 50 км/год є опади, туман, ожеледиця – ці фактори значно ускладнюють керування автомобілем. Зниження швидкості дозволяє водіям мати більше часу на реакцію та маневрування.

На слизькій дорозі автомобіль гальмує довше, тому зниження швидкості є необхідним для безпечного руху.

Крім того, ще одним із чинників для введенням обмеження швидкості є погана помітність пішоходи у темну пору доби.

Пам'ятайте, що перевищення швидкості є одним з найпоширеніших порушень ПДР. За таке порушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Тому, щоб уникнути неприємностей, дотримуйтесь встановлених обмежень швидкості.

Хоча на більшості доріг у населених пунктах встановлюється обмеження 50 км/год, на деяких ділянках можуть діяти інші обмеження. Тому завжди уважно стежте за дорожніми знаками.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ