Ми у Facebook
16.10.2024, 11:32

На Рівненщині СБУ викрила на хабарі голову селищної ради та депутата

Співробітники Служби Безпеки України викрили на хабарництві голову Володимирецької селищної ради та депутата Сарненської міської ради. Посадовці вимагали від місцевого підприємця хабар за вирішення земельного питання.
Зловмисники, використовуючи свої службові повноваження та вплив на депутатський корпус, вимагали хабарі від місцевого підприємця. Вони обіцяли «залагодити» всі питання, пов’язані з використанням земельних ділянок, які перебували в оренді у підприємця. Тобто, за гроші посадовці гарантували, що не будуть ініціювати розірвання договорів оренди та не створюватимуть інших перешкод для ведення бізнесу.

Під час отримання чергової частини хабару в розмірі 15 тисяч доларів США, посадовців затримали співробітники СБУ. Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці виявили готівку та документацію, які підтверджують їхню протиправну діяльність.



За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури голові Володимирецької селищної ради повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених:
- ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);
- ч. 1 ст. 369-2 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди особі, яка пропонує чи обіцяє (погоджується) за таку вигоду або за надання такої вигоди третій особі вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Голові Володимирецької селищної ради інкримінують одразу два злочини: отримання неправомірної вигоди та пропозицію/обіцянку дачі неправомірної вигоди. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Депутату Сарненської міської ради також повідомлено про підозру у отриманні хабаря. Його відправили під цілодобовий домашній арест.

Розслідування цієї справи здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури. Співробітники Управління СБУ в Рівненській області забезпечили оперативне проведення необхідних слідчих дій.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ