Ми у Facebook
17.10.2024, 17:14

На Дубенщині від отруєння померла трирічна дитина: батьки звинувачують лікарів

У Дубні 3-річний хлопчик помер у лікарні за добу після госпіталізації. За попередніми даними, дитина отруїлася чадним газом. А батьки дитини звинувачують медиків у неналежному виконанні своїх обов'язків.
Як вдалося встановити слідчим, 5 жовтня в обідню пору до Дубенської міської лікарні карета швидкої допомоги доставила 70-річну дубенчанку, її 34-річну дочку із 3-річним сином. Згідно з попереднім діагнозом в усіх пацієнтів - отруєння чадним газом.

Наступного дня стан хлопчика погіршився і медики вирішили перевезти його на лікування у Рівненську обласну клінічну лікарню. Дитину без свідомості госпіталізували до реанімації. А близько 18 години хлопчик помер. Батьки загиблого звинувачують медиків у неналежному лікуванні.

За цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 КК України. Відповідно до лікарського свідоцтва попередньою причиною смерті є отруєння невідомою речовиною.

Дубенська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами смерті дитини через можливе неналежне виконання професійних обов'язків медичними працівниками.

За попередніми даними хлопчик помер від отруєння невстановленою речовиною.

Призначено ряд експертиз, які мають встановити остаточну причину смерті. Наразі розглядаються кілька версій отруєння, серед яких чадний газ, риба, яку перед тим вживали усі, окрім батька, або ж інша речовина. Також буде надана оцінка діям лікарів та якості, надання ними медичних послуг маленькому пацієнту.

За інформацією Поліції Рівненщини та Рівненської обласної прокуратури





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ