Ми у Facebook
18.10.2024, 12:00

Церковний календар на жовтень 2024: завтра Дмитрівська поминальна субота

День, коли Церква закликає нас до молитви за тих, хто відійшов у вічність.
Це час, коли ми звертаємося до Бога з особливим проханням, просячи Його милості для душ наших рідних і близьких, для всіх, хто від віку спочив. Але сьогоднішній час накладає на ці молитви нове значення, глибше і болючіше, адже серед тих, кого ми згадуємо, є безліч невинних жертв цієї жорстокої війни.

Тому молячись за спочилих, ми по-особливому просимо за тих, хто віддав своє життя за Україну, адже їхня жертва є великою, і ми не маємо права її забути. Ця війна принесла смерть у багато домівок, забрала найкращих з нас – захисників, мирних мешканців, дітей. Але кожна смерть стає для нас закликом до молитви, до пам’яті, до дії. Ми молимося за тих, хто вже відійшов, але разом з тим продовжуємо нести їхню боротьбу у своєму серці.

Тепер, як ніколи, ми маємо усвідомити, що молитва – це не просто слова, це наш зв’язок із тими, хто віддав своє життя за нас. Ми просимо у Бога для них вічного спокою, але разом із цим просимо і сили для себе, аби продовжувати стояти за правду, за свободу, за наше майбутнє. У кожній молитві ми згадуємо тих, кого війна вирвала з наших рук, і кожна молитва – це акт віри у те, що їхня смерть не була марною.

Молімося за всіх полеглих захисників України, за всіх мирних людей, чиї життя були жорстоко обірвані. Молімося за тих, хто продовжує боротися, за тих, хто втратив своїх рідних і близьких, за всіх, кого торкнулася ця трагедія. Нехай наші молитви стануть символом єдності, віри у перемогу, віри у справедливість.

Нагадаємо, 19 жовтня, о 18:10, митрополит Єпіфаній очолить заупокійну літію біля могил митрополита Даниїла (Чокалюка) та Василя Михайловича Червонія на території Свято-Покровського кафедрального собору.

За матеріалами Рівненської єпархії Православної Церкви України.





На правах реклами