Ми у Facebook
18.10.2024, 18:28

"Не мовчи, полон вбиває": у Рівному в неділю відбудеться акція-нагадування

20 жовтня у рівному на Європейській площі відбудеться чергова акція "Не мовчи, полон вбиває". Організатори закликають усіх небайдужих долучитися до заходу і своїми голосами нагадати про тих, хто досі перебуває в полоні.
Як розповіла організаторка акції Вікторія Рожко, подібні заходи проводяться у Рівному регулярно, кожної першої та третьої неділі місяця. Мета акцій – привернути увагу суспільства до проблеми військовополонених Маріупольського гарнізону, підтримати їхні родини та вимагати від міжнародної спільноти активніших дій для звільнення усіх полонених та безвісти зниклих.

Проведення акцій анонсують у телеграм-каналі, вказуючи місце проведення.
Із собою організатори приносять плакати, які роздають тим, хто долучився.

"Люди можуть просто прийти і стати поруч, неважливо — з плакатом, без плаката. Я їх завжди беру з собою багато, і якщо людина, проходячи повз, виявить бажання доєднатися, вона може його взяти, може й не брати. Суть у тому, що людина стає поруч і як мінімум люди, які напряму з цим зіштовхнулися, розуміють, що вони не самі у цій боротьбі, що іншим не все одно до того, що відбувається", - розповіла Суспільному Вікторія Рожко.

Акції "Не мовчи, полон вбиває" мають велике значення для родин військовополонених. Вони відчувають, що не самотні у своєму горі і що їхні рідні не забуті.

Це не просто акції, це прояв солідарності, це наша спільна боротьба за справедливість.





На правах реклами