Ми у Facebook
18.10.2024, 19:49

Рівненщина: понад 10 000 повісток вже розіслано поштою

На Рівненщині активно триває розсилка повісток військовозобов'язаним. За даними обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, станом на сьогодні поштою було відправлено понад 10 тисяч повісток. Однак, це число постійно зростає.
"Укрпошта" розпочала розсилку повісток ще у середині вересня. Листи відправляються за адресами, які військовозобов'язані вказали під час останньої перевірки даних. Кожна повістка надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Це означає, що адресат повинен особисто підписатися про отримання.

Отримавши повістку, військовозобов'язаний повинен з'явитися до територіального центру комплектування у зазначений термін. У разі відмови від отримання повістки або вказання невірної адреси, особа може бути притягнута до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу від 17 до 25,5 тисяч гривень.

За словами юриста Марка Коломойця, пише Суспільне, питання штрафу за неявку за повісткою ще не повністю врегульоване законодавством. Однак, за фактом неявки, особу можуть подати в розшук і примусово доставити до територіального центру комплектування.






На правах реклами