Рецепт маринованих опеньків: швидко і смачно
Для маринування оберіть невеликі опеньки однакового розміру – так гриби будуть рівномірно маринуватися і краще виглядатимуть у банці. А смак залежить від обраного маринаду.
Інгредієнти:
Опеньки – 2 кг
Маринад:
Вода – 900 мл;
Оцет – 100 мл;
Сіль – 4 ч. ложки;
Цукор – 2 ст. ложки;
Перець духмяний – 4-6 горошин;
Перець чорний – 8-10 горошин;
Гвоздика – 3-4 суцвіття;
Лавровий лист – 2 шт.
Зерна гірчиці – 1 ст. ложка.
Спосіб приготування:
Очистіть опеньки, ретельно промийте їх у проточній воді. Доведіть гриби до кипіння, після чого злийте воду. Наберіть свіжу воду, додайте трохи солі і варіть ще 45 хвилин з моменту закипання. Після відварювання процідіть гриби і приготуйте маринад.
Для маринаду у воді розчиніть сіль, цукор та інші приправи, доведіть до кипіння і наприкінці додайте оцет.
Додайте гриби в киплячий маринад і проваріть 10-15 хвилин.
Розлийте опеньки разом з маринадом у стерилізовані банки і закрийте. Можна використовувати звичайні кришки та зберігати у холодильнику.

Курячі яйця можуть подешевшати

У травні українці можуть очікувати незначне здешевшання курячих яєць. Після стрімкого зростання цін, яке тривало з осені минулого року, ситуація на ринку починає стабілізуватись.
переглядів: 220
Астропрогноз для всіх знаків на 11 травня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 339
Як навчитись швидко прибирати: поради, які спростять життя

Прості поради для легкого прибирання.
переглядів: 846
Легкий та корисний салат, який полюбить вся сім'я: рецепт

Смачний і красивий салат — чудовий зразок французького смаку
переглядів: 1727
День бузку в Пересопниці: свято краси, мистецтва та підтримки ЗСУ 11 травня

Завтра, 11 травня, мальовниче село Пересопниця Рівненського району знову стане центром весняної краси та патріотичного духу, адже тут відбудеться традиційне свято – День бузку. Цьогоріч програма поєднає чарівні аромати весни, унікальне українське мистецтво та можливість підтримати наших захисників.
переглядів: 432