Ми у Facebook
25.10.2024, 14:00

Рецепт маринованих опеньків: швидко і смачно

Мариновані опеньки – це чудове доповнення до святкового столу або до звичайної вечері. Їх легко готувати, і вони здивують насиченим смаком.
Рецепт маринованих опеньків: швидко і смачно
Для маринування оберіть невеликі опеньки однакового розміру – так гриби будуть рівномірно маринуватися і краще виглядатимуть у банці. А смак залежить від обраного маринаду.

Інгредієнти:

Опеньки – 2 кг

Маринад:

Вода – 900 мл;
Оцет – 100 мл;
Сіль – 4 ч. ложки;
Цукор – 2 ст. ложки;
Перець духмяний – 4-6 горошин;
Перець чорний – 8-10 горошин;
Гвоздика – 3-4 суцвіття;
Лавровий лист – 2 шт.
Зерна гірчиці – 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:
Очистіть опеньки, ретельно промийте їх у проточній воді. Доведіть гриби до кипіння, після чого злийте воду. Наберіть свіжу воду, додайте трохи солі і варіть ще 45 хвилин з моменту закипання. Після відварювання процідіть гриби і приготуйте маринад.

Для маринаду у воді розчиніть сіль, цукор та інші приправи, доведіть до кипіння і наприкінці додайте оцет.

Додайте гриби в киплячий маринад і проваріть 10-15 хвилин.
Розлийте опеньки разом з маринадом у стерилізовані банки і закрийте. Можна використовувати звичайні кришки та зберігати у холодильнику.





На правах реклами