Рецепт маринованих опеньків: швидко і смачно
Для маринування оберіть невеликі опеньки однакового розміру – так гриби будуть рівномірно маринуватися і краще виглядатимуть у банці. А смак залежить від обраного маринаду.
Інгредієнти:
Опеньки – 2 кг
Маринад:
Вода – 900 мл;
Оцет – 100 мл;
Сіль – 4 ч. ложки;
Цукор – 2 ст. ложки;
Перець духмяний – 4-6 горошин;
Перець чорний – 8-10 горошин;
Гвоздика – 3-4 суцвіття;
Лавровий лист – 2 шт.
Зерна гірчиці – 1 ст. ложка.
Спосіб приготування:
Очистіть опеньки, ретельно промийте їх у проточній воді. Доведіть гриби до кипіння, після чого злийте воду. Наберіть свіжу воду, додайте трохи солі і варіть ще 45 хвилин з моменту закипання. Після відварювання процідіть гриби і приготуйте маринад.
Для маринаду у воді розчиніть сіль, цукор та інші приправи, доведіть до кипіння і наприкінці додайте оцет.
Додайте гриби в киплячий маринад і проваріть 10-15 хвилин.
Розлийте опеньки разом з маринадом у стерилізовані банки і закрийте. Можна використовувати звичайні кришки та зберігати у холодильнику.
Рішучість Терезам, а суперечки Ракам: астропрогноз для всіх знаків
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 259
Куряча грудка запечена в картоплі: рецепт ситної вечері за годину
Це відмінний варіант вечері для всієї родини. Готувати таку страву дуже просто і швидко.
переглядів: 242
Онлайн-курси: Як підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці
Ознайомтесь, як онлайн-курси допоможуть підвищити конкурентоспроможність, знайти роботу у Чернівцях, розвинути нові навички та досягти успіху на ринку праці.
переглядів: 148
Як вибрати ідеальну драбину на горище: поради експертів
Правильний підбір горищних сходів визначає безпеку і функціональність всієї конструкції протягом багатьох років використання. Від технічних характеристик механізму залежать зручність підйому на верхній поверх, теплоізоляція приміщення та енергоефективність усього будинку.
переглядів: 71
Офіційний курс валют на 23 жовтня
Національний банк України встановив офіційний курс валют на сьогодні.
переглядів: 429