Ми у Facebook
27.10.2024, 12:00

У Рівному планують оновити парк автобусів

Рівне планує збільшити парк громадського транспорту, придбавши вісім нових автобусів для покращення обслуговування на проблемних маршрутах.
За словами в.о. міського голови Віктора Шакирзяна, такі автобуси зможуть обслуговувати ділянки, недоступні для тролейбусів, особливо в разі відсутності електроенергії. Місто скористається державною програмою пільгових кредитів «5-7-9%», що дозволяє придбати частину транспорту за пільговими умовами, підтримуючи українського виробника.

Закуплені автобуси забезпечуватимуть перевезення всіх пільгових категорій пасажирів та курсуватимуть за встановленим графіком, покращуючи доступність транспорту в районах, де приватні перевізники не справляються з навантаженням. Також продовжується конкурс на визначення маршрутів для приватних перевізників, щоб забезпечити комфортні умови для маломобільних груп населення.

Крім того, міська влада розглядає можливість поповнення парку тролейбусами з міст-партнерів. Директор департаменту інфраструктури Руслан Гудима зазначив, що триває обговорення щодо використання як нового транспорту, так і вживаних тролейбусів.





На правах реклами