Ми у Facebook
08.11.2024, 12:22

В'ялений гарбуз у духовці: смачно, корисно і просто

Гарбуз – один із тих плодів, які можна заготовити у в'яленому вигляді. А якщо знати кілька секретів, то вийде настільки смачною, що ви не зможете втриматись і з'їсте всі запаси ще до настання зими.
Один із таких рецептів ми хочемо запропонувати вам сьогодні.

Інгредієнти:
м'якоть гарбуза - 1 кг
часник - 1/2 головки
оливкова олія - 2-3 ст.
мед - 1 ч. л.
сіль - за смаком
спеції - за смаком

Приготування
Часник очистіть та пропустіть через прес. Оливкова олія влийте в сковороду, додайте часник і встановіть мінімальний вогонь під нею. Закрийте посуд кришкою і потім часникове масло 1-2 хвилини. Потім зніміть сковороду з вогню та процідіть ароматне масло. Змішайте його з медом у однорідну масу.

Деко застеліть пергаментним папером. М'якуш гарбуза пюруйте, посоліть, додайте спеції і викладіть масу на деко. Поступово розподіліть її по всій поверхні і збризкайте пюре часниковим маслом.

Помістіть деко в попередньо розігріту духовку і залиште там при температурі 100-120 ° С з відкритими дверцятами мінімум на 3-4 години. Щоб в'ялений гарбуз вийшов схожим на пастилу, то після випаровування рідини ще трохи підсушіть гарбузову масу в духовці, що остигає, або при кімнатній температурі.

Готовий в'ялений гарбуз розріжте на порції або згорніть рулетом і подавайте до столу. Також можна обернути ласощі в пергаментний папір та відправити на зберігання.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ