Ми у Facebook
14.11.2024, 12:28

Переваги для здоров'я вживання олії криля

Криль — це невелика червона істота, яка нагадує омара і зустрічається в Атлантичному океані. Олія криля, отримана з цього ракоподібного, багата на корисні жирні кислоти. Вона містить такі жирні кислоти омега-3, як риб'ячий жир, що часто робить її вибором альтернативи. Серед жирних кислот, що можна знайти в крилі, особливо виділяються докозагексаєнова кислота (ДГК) та ейкозапентаєнова кислота (ЕПК).

Переваги для здоров'я олії з криля

Олія криля — це джерело омега-3 жирних кислот, які мають численні корисні властивості для здоров'я. Наукові дослідження показують, що вона сприяє зниженню рівня C-реактивного білка (СРБ), холестерину, тригліцеридів і цукру в крові. Крім того, ця олія відома своїми протизапальними властивостями, які можуть допомогти зменшити ризик серцево-судинних захворювань, атеросклерозу та зменшити біль, пов'язаний з ревматоїдним артритом і остеоартрозом. Недавні дослідження показали, що олія криля може також пригнічувати ріст клітин раку товстої кишки.

Знижує СРБ (С-реактивний білок)

СРБ, або C-реактивний білок, є показником запалення, яке може підвищувати ризик серцевих захворювань та інсульту. Високий рівень запалення в організмі може бути пов'язаний з різними захворюваннями. Дослідження, опубліковане у журналі Journal of the American College of Nutrition, показало, що споживання олії з криля сприяє зниженню рівня СРБ, або запалення, майже на 20 відсотків. Крім того спеціалісти підтвердили, що корисні властивості олії з криля чудово підійдуть для зниження рівня СРБ при прийомі дози всього 500 мг двічі на день.

Оптимізує рівень холестерину

Хоча холестерин часто вважається негативним фактором і набув поганої репутації, насправді ця речовина відіграє важливу роль в організмі людини і має критичне значення для здоров'я. Холестерин, який нагадує віск за консистенцією, відіграє різноманітні важливі функції в організмі. Хоча лише 20 відсотків холестерину в нашому тілі походить із їжі, решта 80 відсотків виробляється власною печінкою.

Збільшує корисну мікрофлору кишечника

Олія криля є відмінним джерелом харчування для корисних бактерій у кишечнику, сприяючи збільшенню корисної мікрофлори. Це можна пояснити її пребіотичними властивостями. Особливо корисні штами бактерій, такі як лактобактерії та біфідобактерії, для здоров'я кишечника. Олія криля сприяє росту цих корисних бактерій та запобігає розвитку патогенних мікроорганізмів. Збереження здорового кишкового бар'єру важливо для запобігання синдрому негерметичності кишечника, що може призвести до різних проблем зі здоров'ям.

На правах реклами

Рекомендуємо звернутись за консультацією до лікаря. САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю






На правах реклами