Яблучний мініпиріг з хрусткою посипкою: рецепт ситного та смачного сніданку
- яблука великі — 3-4 шт. (300 г)
- яйця — 1 шт.
- молоко свіже — 50 мл
- цукор — 35 г (25 г. в тісто + 10 г. для посипки)
- борошно — 45 г (35 г в тісто + 10 г на посипку)
- розпушувач тіста — 5 г
- сіль — 1 щіпка
- масло вершкове м'яке — 10 г
- кориця — 1/2 ч. ложки
- олія для змащування форм
(розраховано на дві порції)
Приготування:
- Розігріти духовку до 200 градусів.
- Змішати 25 г цукру і яйце. Збити до піни.
- Окремо змішати борошно, сіль і розпушувач.
- Влити молоко, добре розмішати. Змішати яєчну суміш з борошном і розпушувачем. Виходить рідке тісто.
- Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати дуже тоненько. Відразу покласти нарізані яблука в тісто, щоб вони не потемніли. Все добре перемішати.
- Змастити формочки олією без запаху. Викласти тісто в формочки. Гарненько розрівняти.
- Для приготування посипки: змішати 10 г цукру, 10 г борошна, 10 г м'якого вершкового масла і корицю. Руками розмішати в крихту. І викласти зверху тіста.
- Поставити форми в розігріту до 200 градусів духовку і пекти близько 30 хвилин до золотистого кольору.
- Вийняти формочки з духовки, дати повністю охолонути. Перед подачею зберігати в холодильнику, краще всього потримати ніч в холодильнику (це все можна зробити ввечері і зранку ласувати смачними пирогами до кави чи чаю).
- Пиріг виходить дуже ніжний, практично без тіста, з хрусткою скоринкою.

Розклад богослужінь та освячення пасок у кафедральних соборах Рівного

Розклад богослужінь оприлюднили на офіційній сторінці Рівненської єпархії ПЦУ.
переглядів: 115
Експерти назвали країну, яка найбільше підходить для туристок-одиначок

Соло-туризм не менш популярний у світі, аніж відпочинок у гучній компанії. Але яка країна підійде найкраще для такої подорожі?
переглядів: 152
Як безпечно зняти скотч із вікон: ефективні методи, які не зашкодять склу

Після святкових декорацій або профілактичного заклеювання вікон задля безпеки українці стикаються з проблемою: як зняти скотч, не пошкодивши скло?
переглядів: 169
Мерехтливі крашанки у тренді Великодня 2025

Цьогорічним святковим хітом у соцмережах стали так звані «мерехтливі» великодні яйця — стильний і простий спосіб оновити традиційне фарбування. Такий ефект можна легко досягти, скориставшись звичайною пляшкою червоного вина.
переглядів: 258
Як мінімізувати ризики стейкінгу?

Стейкінг дає змогу власникам певних криптовалют активно брати участь у блокчейн-мережах. Користувачам це вигідно. Насамперед через заробіток винагород і підтримку проєктів, які їм потрібні. Та й загалом стейкінг доступний завдяки відносно простим алгоритмам. Але тут потрібно враховувати можливі ризики та знати, як їх уникнути чи мінімізувати.
переглядів: 743