17.11.2024, 09:30
Яблучний мініпиріг з хрусткою посипкою: рецепт ситного та смачного сніданку
Простий рецепт для любителів солодкого сніданку.
Інгредієнти
- яблука великі — 3-4 шт. (300 г)
- яйця — 1 шт.
- молоко свіже — 50 мл
- цукор — 35 г (25 г. в тісто + 10 г. для посипки)
- борошно — 45 г (35 г в тісто + 10 г на посипку)
- розпушувач тіста — 5 г
- сіль — 1 щіпка
- масло вершкове м'яке — 10 г
- кориця — 1/2 ч. ложки
- олія для змащування форм
(розраховано на дві порції)
Приготування:
- Розігріти духовку до 200 градусів.
- Змішати 25 г цукру і яйце. Збити до піни.
- Окремо змішати борошно, сіль і розпушувач.
- Влити молоко, добре розмішати. Змішати яєчну суміш з борошном і розпушувачем. Виходить рідке тісто.
- Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати дуже тоненько. Відразу покласти нарізані яблука в тісто, щоб вони не потемніли. Все добре перемішати.
- Змастити формочки олією без запаху. Викласти тісто в формочки. Гарненько розрівняти.
- Для приготування посипки: змішати 10 г цукру, 10 г борошна, 10 г м'якого вершкового масла і корицю. Руками розмішати в крихту. І викласти зверху тіста.
- Поставити форми в розігріту до 200 градусів духовку і пекти близько 30 хвилин до золотистого кольору.
- Вийняти формочки з духовки, дати повністю охолонути. Перед подачею зберігати в холодильнику, краще всього потримати ніч в холодильнику (це все можна зробити ввечері і зранку ласувати смачними пирогами до кави чи чаю).
- Пиріг виходить дуже ніжний, практично без тіста, з хрусткою скоринкою.
- яблука великі — 3-4 шт. (300 г)
- яйця — 1 шт.
- молоко свіже — 50 мл
- цукор — 35 г (25 г. в тісто + 10 г. для посипки)
- борошно — 45 г (35 г в тісто + 10 г на посипку)
- розпушувач тіста — 5 г
- сіль — 1 щіпка
- масло вершкове м'яке — 10 г
- кориця — 1/2 ч. ложки
- олія для змащування форм
(розраховано на дві порції)
Приготування:
- Розігріти духовку до 200 градусів.
- Змішати 25 г цукру і яйце. Збити до піни.
- Окремо змішати борошно, сіль і розпушувач.
- Влити молоко, добре розмішати. Змішати яєчну суміш з борошном і розпушувачем. Виходить рідке тісто.
- Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати дуже тоненько. Відразу покласти нарізані яблука в тісто, щоб вони не потемніли. Все добре перемішати.
- Змастити формочки олією без запаху. Викласти тісто в формочки. Гарненько розрівняти.
- Для приготування посипки: змішати 10 г цукру, 10 г борошна, 10 г м'якого вершкового масла і корицю. Руками розмішати в крихту. І викласти зверху тіста.
- Поставити форми в розігріту до 200 градусів духовку і пекти близько 30 хвилин до золотистого кольору.
- Вийняти формочки з духовки, дати повністю охолонути. Перед подачею зберігати в холодильнику, краще всього потримати ніч в холодильнику (це все можна зробити ввечері і зранку ласувати смачними пирогами до кави чи чаю).
- Пиріг виходить дуже ніжний, практично без тіста, з хрусткою скоринкою.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга НауменкоПереглядів: 95Інші статті рубрики:
Передбачення на день для всіх знаків Зодіаку
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 17 листопада.
переглядів: 137
Що святкують 17 листопада: прикмети, іменинники та заборони
Сьогодні Міжнародний день студента і День студента в Україні. Віряни вшановують пам'ять святого святителя Григорія, єпископа Неокесарійського.
переглядів: 153
Як приготувати сніданок з трьох інгредієнтів: швидкий рецепт
Сніданок — це важливий початок дня, і часто ми хочемо, щоб він був не тільки смачним, але й швидким у приготуванні.
переглядів: 252
Сирники в духовці за 30 хвилин: рецепт сніданку від Клопотенка
Смачний сніданок для всієї сім'ї.
переглядів: 314
Зміна планів та увага до здоров'я: астропрогноз на суботу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 298