Ми у Facebook
17.11.2024, 09:30

Яблучний мініпиріг з хрусткою посипкою: рецепт ситного та смачного сніданку

Простий рецепт для любителів солодкого сніданку.
Інгредієнти

- яблука великі — 3-4 шт. (300 г)
- яйця — 1 шт.
- молоко свіже — 50 мл
- цукор — 35 г (25 г. в тісто + 10 г. для посипки)
- борошно — 45 г (35 г в тісто + 10 г на посипку)
- розпушувач тіста — 5 г
- сіль — 1 щіпка
- масло вершкове м'яке — 10 г
- кориця — 1/2 ч. ложки
- олія для змащування форм
(розраховано на дві порції)

Приготування:

- Розігріти духовку до 200 градусів.
- Змішати 25 г цукру і яйце. Збити до піни.
- Окремо змішати борошно, сіль і розпушувач.
- Влити молоко, добре розмішати. Змішати яєчну суміш з борошном і розпушувачем. Виходить рідке тісто.
- Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати дуже тоненько. Відразу покласти нарізані яблука в тісто, щоб вони не потемніли. Все добре перемішати.
- Змастити формочки олією без запаху. Викласти тісто в формочки. Гарненько розрівняти.
- Для приготування посипки: змішати 10 г цукру, 10 г борошна, 10 г м'якого вершкового масла і корицю. Руками розмішати в крихту. І викласти зверху тіста.
- Поставити форми в розігріту до 200 градусів духовку і пекти близько 30 хвилин до золотистого кольору.
- Вийняти формочки з духовки, дати повністю охолонути. Перед подачею зберігати в холодильнику, краще всього потримати ніч в холодильнику (це все можна зробити ввечері і зранку ласувати смачними пирогами до кави чи чаю).
- Пиріг виходить дуже ніжний, практично без тіста, з хрусткою скоринкою.





На правах реклами