Яблучний мініпиріг з хрусткою посипкою: рецепт ситного та смачного сніданку
- яблука великі — 3-4 шт. (300 г)
- яйця — 1 шт.
- молоко свіже — 50 мл
- цукор — 35 г (25 г. в тісто + 10 г. для посипки)
- борошно — 45 г (35 г в тісто + 10 г на посипку)
- розпушувач тіста — 5 г
- сіль — 1 щіпка
- масло вершкове м'яке — 10 г
- кориця — 1/2 ч. ложки
- олія для змащування форм
(розраховано на дві порції)
Приготування:
- Розігріти духовку до 200 градусів.
- Змішати 25 г цукру і яйце. Збити до піни.
- Окремо змішати борошно, сіль і розпушувач.
- Влити молоко, добре розмішати. Змішати яєчну суміш з борошном і розпушувачем. Виходить рідке тісто.
- Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати дуже тоненько. Відразу покласти нарізані яблука в тісто, щоб вони не потемніли. Все добре перемішати.
- Змастити формочки олією без запаху. Викласти тісто в формочки. Гарненько розрівняти.
- Для приготування посипки: змішати 10 г цукру, 10 г борошна, 10 г м'якого вершкового масла і корицю. Руками розмішати в крихту. І викласти зверху тіста.
- Поставити форми в розігріту до 200 градусів духовку і пекти близько 30 хвилин до золотистого кольору.
- Вийняти формочки з духовки, дати повністю охолонути. Перед подачею зберігати в холодильнику, краще всього потримати ніч в холодильнику (це все можна зробити ввечері і зранку ласувати смачними пирогами до кави чи чаю).
- Пиріг виходить дуже ніжний, практично без тіста, з хрусткою скоринкою.

В Україні знизять ціни ще на понад 100 лікарських засобів

Українські фармацевтичні виробники надали пропозиції щодо зниження цін на низку препаратів власного виробництва. Найближчим часом вартість понад сотні найменувань ліків планують зробити дешевшими.
переглядів: 149
У Рівному почнуться безкоштовні курси медіаграмотності. Як записатися

У навчально-тренінговому центрі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувається набір у групу «Комп’ютерна грамотність для літніх людей 60+».
переглядів: 171
Зернова чи мелена кава: як обрати найкращий варіант

Правильний вибір кавового зерна є першим і обов’язковим етапом у приготуванні смачної кави. Кожен цінує цей напій за різні якості: для одних важливий його тонізувальний ефект, інші віддають перевагу гіркуватому смаку, а дехто полюбляє каву з молоком.
переглядів: 162
Корисний сніданок: вівсянка та сир із йогуртом і фруктами

Сніданок – найважливіший прийом їжі, який задає енергію на весь день. Пропонуємо два смачні та поживні варіанти ранкової трапези, що поєднують користь та простоту приготування.
переглядів: 185
Сучасні технології лазерного різання: що потрібно знати?
Лазерне різання: що це таке і як працює ця технологія/
переглядів: 241