27.11.2024, 20:35
Дешево та швидко: рецепт смачного гарбузового пирога
Пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбузу.
Інгредієнти:
Для тіста
100 грамів вершкового масла
1 куряче яйце
2 столові ложки цукру
200 грамів пшеничного борошна
пів чайної ложки розпушувача
1 столова ложка сметани
Для суфле:
800 грамів гарбуза
200 грамів цукру
3 курячих яйця
100 мілілітрів вершків 10%
пів чайної ложки кориці
пів чайної ложки імбиру
щіпка мускатного горіха
ваніль
1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
Приготування:
Приготуємо тісто. У чашку кладемо розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор і збиваємо міксером до білого стану. Додаємо куряче яйце, сметану і все ще раз збиваємо.
У масу просіваємо борошно і додаємо розпушувач, все перемішуємо і збираємо в кулю. Замотуємо її в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
Дістаємо тісто і розкочуємо в коло. Перекладаємо його в форму для випічки, обережно розподіляємо по дну і бортиках. Придавлюємо виделкою для краси, дно проколюємо виделкою. Зверху кладемо шматочок пергаментного паперу і будь-яку крупу (щоб тісто тримало форму). Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо протягом 25 хвилин.
З готової основи для пирога знімаємо пергамент і охолоджуємо.
Гарбуз очищаємо від насіння, шкірки і нарізаємо шматочками. Кладемо його в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо протягом 15 хвилин.
З відвареного гарбуза зливаємо воду і перекладаємо в миску. Додаємо цукор, ванільний цукор, корицю, імбир і мускатний горіх. Все збиваємо блендером до однорідності. Потім додаємо яйця, крохмаль і вершки. Все перемішуємо віночком до однорідності.
Готову масу переливаємо в основу для пирога.
Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. І запікаємо протягом 50 хвилин.
Готовий пиріг охолоджуємо, дістаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Для тіста
100 грамів вершкового масла
1 куряче яйце
2 столові ложки цукру
200 грамів пшеничного борошна
пів чайної ложки розпушувача
1 столова ложка сметани
Для суфле:
800 грамів гарбуза
200 грамів цукру
3 курячих яйця
100 мілілітрів вершків 10%
пів чайної ложки кориці
пів чайної ложки імбиру
щіпка мускатного горіха
ваніль
1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
Приготування:
Приготуємо тісто. У чашку кладемо розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор і збиваємо міксером до білого стану. Додаємо куряче яйце, сметану і все ще раз збиваємо.
У масу просіваємо борошно і додаємо розпушувач, все перемішуємо і збираємо в кулю. Замотуємо її в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
Дістаємо тісто і розкочуємо в коло. Перекладаємо його в форму для випічки, обережно розподіляємо по дну і бортиках. Придавлюємо виделкою для краси, дно проколюємо виделкою. Зверху кладемо шматочок пергаментного паперу і будь-яку крупу (щоб тісто тримало форму). Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо протягом 25 хвилин.
З готової основи для пирога знімаємо пергамент і охолоджуємо.
Гарбуз очищаємо від насіння, шкірки і нарізаємо шматочками. Кладемо його в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо протягом 15 хвилин.
З відвареного гарбуза зливаємо воду і перекладаємо в миску. Додаємо цукор, ванільний цукор, корицю, імбир і мускатний горіх. Все збиваємо блендером до однорідності. Потім додаємо яйця, крохмаль і вершки. Все перемішуємо віночком до однорідності.
Готову масу переливаємо в основу для пирога.
Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. І запікаємо протягом 50 хвилин.
Готовий пиріг охолоджуємо, дістаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга НауменкоПереглядів: 488Інші статті рубрики:
Графіки відключень електроенергії на Рівненщині 6 грудня
На Рівненщині, як і в інших регіонах України, продовжують діяти графіки погодинних відключень електроенергії.
переглядів: 217
Дітям-переселенцям на Рівненщині видають зимові комплекти одягу
Завдяки співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та благодійним фондом «Регіон Карпат» NEEKA, Рівненська область отримала допомогу у вигляді зимових комплектів одягу для маленьких переселенців.
переглядів: 245
Сирники з бананом: смачнющий сніданок, який швидко готувати
Сирники з бананом — це ідеальний вибір для легкого та корисного сніданку. Готуються швидко, а їх ніжний смак сподобається як дітям, так і дорослим.
переглядів: 315
Інтуїція та здоров'я: астропрогноз для всіх знаків на четвер
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 380
Рецепт з осіннім настроєм: готуємо гарбузово-курячі котлети
Ці котлети сподобаються навіть тим, хто не любить смак гарбузи.
переглядів: 1277