Дешево та швидко: рецепт смачного гарбузового пирога
Для тіста
100 грамів вершкового масла
1 куряче яйце
2 столові ложки цукру
200 грамів пшеничного борошна
пів чайної ложки розпушувача
1 столова ложка сметани
Для суфле:
800 грамів гарбуза
200 грамів цукру
3 курячих яйця
100 мілілітрів вершків 10%
пів чайної ложки кориці
пів чайної ложки імбиру
щіпка мускатного горіха
ваніль
1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
Приготування:
Приготуємо тісто. У чашку кладемо розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор і збиваємо міксером до білого стану. Додаємо куряче яйце, сметану і все ще раз збиваємо.
У масу просіваємо борошно і додаємо розпушувач, все перемішуємо і збираємо в кулю. Замотуємо її в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
Дістаємо тісто і розкочуємо в коло. Перекладаємо його в форму для випічки, обережно розподіляємо по дну і бортиках. Придавлюємо виделкою для краси, дно проколюємо виделкою. Зверху кладемо шматочок пергаментного паперу і будь-яку крупу (щоб тісто тримало форму). Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо протягом 25 хвилин.
З готової основи для пирога знімаємо пергамент і охолоджуємо.
Гарбуз очищаємо від насіння, шкірки і нарізаємо шматочками. Кладемо його в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо протягом 15 хвилин.
З відвареного гарбуза зливаємо воду і перекладаємо в миску. Додаємо цукор, ванільний цукор, корицю, імбир і мускатний горіх. Все збиваємо блендером до однорідності. Потім додаємо яйця, крохмаль і вершки. Все перемішуємо віночком до однорідності.
Готову масу переливаємо в основу для пирога.
Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. І запікаємо протягом 50 хвилин.
Готовий пиріг охолоджуємо, дістаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Чи можна повторно кип’ятити воду в чайнику: несподіване пояснення вчених

У соцмережах давно шириться твердження, ніби повторне кип’ятіння води в чайнику може становити небезпеку для здоров’я. Йдеться про нібито накопичення шкідливих речовин, таких як миш’як, нітрати чи фтор.
переглядів: 39
19 липня: який сьогодні день — цікаві факти, свята та події

Кожен день в історії має свої особливості. 19 липня — це не просто ще один літній день, а дата, яка відзначена важливими подіями, святами й іменинами.
переглядів: 203
Як приготувати сніданок за 5 хвилин: швидкий рецепт для тих, хто не має часу

Сучасний ритм життя часто залишає нам мінімум часу на приготування їжі, особливо зранку. Але сніданок — це найважливіший прийом їжі, який заряджає енергією на весь день.
переглядів: 195
Що обіцяють зірки: гороскоп на 19 липня для всіх знаків зодіаку

Завтрашній день буде сприятливим для вирішення побутових і особистих справ. Астрологи радять зосередитися на стабільності, уникаючи ризикованих кроків. Деякі знаки відчують потребу в спокої, інші — у нових враженнях.
переглядів: 281
Рівнян просять звернути увагу: змінилися номери телефонів у частині медзакладів

У частині закладів охорони здоров'я Рівненської міської ради змінено контактні номери телефонів реєстратур. Це зроблено з метою підвищення доступності населення до інформації щодо отримання медичної допомоги.
переглядів: 454
Реклама