Водохресний святвечір 2025: що поставити на стіл та як святкувати
Однією з основних традицій є постування до настання темряви, а трапезу можна розпочати тільки після того, як на небі з'явиться перша зірка. На святковому столі обов'язково має бути пісна кутя, приготована з пісних інгредієнтів. Також в цей день готують пісний борщ з галушками, вареники з грибами чи капустою, голубці з рисом, овочеві пиріжки та каші з вівса, пшона чи ячменю.
У народних традиціях Водохресний святвечір також вважається особливою датою, коли варто бути обережними. Цього дня було прийнято уникати важкої праці, не впускати в будинок незнайомців та не ходити в лісові місця, аби не зустріти "погань", що, за народними уявленнями, бродила по землі. Окрім цього, існують певні заборони: не можна сваритися, обманювати чи бажати зла іншим людям.

Як приготувати ідеальну глазур для паски: з маршмелоу, згущенкою або маренгою

Три смачні та незвичайні рецепти глазурі для паски — з маршмелоу, згущеним молоком та на основі швейцарської меренги.
переглядів: 16
Як мінімізувати ризики стейкінгу?

Стейкінг дає змогу власникам певних криптовалют активно брати участь у блокчейн-мережах. Користувачам це вигідно. Насамперед через заробіток винагород і підтримку проєктів, які їм потрібні. Та й загалом стейкінг доступний завдяки відносно простим алгоритмам. Але тут потрібно враховувати можливі ризики та знати, як їх уникнути чи мінімізувати.
переглядів: 58
До програми «Доступні ліки» включили нові препарати

Це лікарські засоби для вагітних та онкохворих.
переглядів: 140
Тату на пальцях — головний тренд 2025 року за версією Barb

У 2025 році трендом стануть маленькі татуювання на пальцях — символічні, стильні й мінімалістичні. Експерти Barb.ua розповідають, чому цей тренд набирає популярності та як обрати ідеальне тату.
переглядів: 67
Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 493