Ми у Facebook
10.01.2025, 17:33

Швидкі рецепти: хрусткі курячі рулетики на вечерю

Джерело: Shutterstock

Хрусткі, золотисті зовні, з жувальним сиром і ароматною шинкою всередині – ці рулетики з курячої грудки а-ля Cordon Bleu ідеальне поєднання простоти та смаку.
Як приготувати рулети з курячої грудки?
Приготувати ці курячі рулети не складно. Основними в цьому рецепті є сир і шинка. Що стосується сиру, то найкращі сорти сиру – ті, які добре плавляться, наприклад, моцарелла, гауда чи емменталь. Для виразного смаку спробуйте блакитний сир (наприклад, Горгонзола) або сир зі спеціями (наприклад, чилі). У свою чергу, вид шинки надає остаточний смак цій страві. Для ролів відмінно підійде пармська шинка, консервована або копчена шинка

Порада: щоб сир не витікав під час смаження, добре закріпіть кінці булочок (наприклад, зубочистками) і не перестарайтеся з кількістю начинки.

Інгредієнти
2 філе курячої грудки
4 скибочки сиру
4 скибочки шинки
1 яйце
100 г панірувальних сухарів
50 г пшеничного борошна
сіль і перець за смаком
олія чи масло для смаження

Спосіб приготування
Підготовка м'яса
Куряче філе розріжте уздовж навпіл, щоб вийшло 4 тонких шматка. Акуратно потовчіть кожен шматочок товкачем, поки він не стане однаковою за товщиною (приблизно 0,5 см). Щоб не пошкодити м’ясо, можна використовувати харчову плівку. Посипаємо філе сіллю і перцем.
Начинка м'яса
На кожен шматочок курки покладіть шматочок шинки і сиру. Згорнути філе в тугі рулетики, скріпивши кінці зубочистками або кухонною ниткою.
Панірування рулетиків
Приготуйте три тарілки: на одну покладіть борошно, на другу — збите яйце, на третю — панірувальні сухарі. Обмазати кожен рулет борошном, потім умочити в яйці і нарешті обваляти в панірувальних сухарях.
Смаження рулетів
Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажте рулетики з кожного боку до золотистого кольору (приблизно 3 хвилини з кожного боку). Перед подачею вийміть зубочистки. Порада: щоб м’ясо добре пропеклося, можна поставити рулети в розігріту до 180°C духовку приблизно на 10 хвилин.

В начинку можна додати гриби, шпинат, сушені помідори або оливки. Це значно урізноманітнює смак.

Роли ідеально поєднуються з різними соусами: вершковим, гірчичним, томатним або грибним. Якщо вам хочеться, приготуйте простий соус, наприклад, змішавши натуральний йогурт з часником, кропом і трохи гірчиці.

Порада: сирі рулети можна приготувати заздалегідь, заморозити і відразу після розморожування обсмажити або запекти. Це чудовий спосіб заощадити час під час напруженого тижня.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ