Ми у Facebook
14.01.2025, 17:13

Запіканка з білокачанної капусти з грибами: легка та смачна страва

Зображення: Shutterstock

Соковита запіканка з капусти зі сметанним соусом та смаженими грибами під сирною скоринкою - така страва підійде для вечері. А на її приготування вам не знадобиться багато часу.
Інгредієнти
Рослинна олія 3 ст. ложки + для змащування
Панірувальні сухарі 50 г
Білокачанна капуста 1 кг
Вода 300 мл
Цибуля ріпчаста 2 штуки
Свіжі печериці чи інші гриби 400 г
Сметана будь-якої жирності 250 г
Борошно 30 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Твердий сир 100 г

Приготування
1․ Розігрійте духовку до 180 °C. Форму для випікання змастіть олією і посипте сухарями.

2․ Наріжте капусту. Викладіть у каструлю чи глибоку сковороду, влийте 250 мл води. Гасіть під кришкою, щоб капуста трохи розм'якшилася.

3․ В іншій сковороді розігрійте олію. Дрібно нарубайте цибулю, наріжте гриби на невеликі шматочки. Смажте до випарювання рідини.

4․ З'єднайте 50 мл води, сметану та борошно. Влийте соус до грибів і прогрівайте 1-2 хвилини, щоб він загуснув.

5․ Змішайте капусту із грибами. Посоліть і поперчіть. Перекладіть у форму та розрівняйте. Посипте тертим сиром.

6․ Запікайте близько 30 хвилин до рум'яності.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ