Ми у Facebook
23.01.2025, 17:26

Гречаники з курячим фаршем - смачна та поживна страва для вечері

Гречаники з курячим фаршем — це смачна та поживна страва. Насправді це котлети, до складу яких входить не тільки фарш, а й гречана каша. Завдяки такому поєднанню страва виходить одночасно ситною та корисною.
Якщо не смажити гречаники на сковороді, а довести їх до готовності на пару або запекти в духовці, вони підійдуть для дитячого меню і дієтичного харчування. У будь-якому випадку готуються гречаники просто, а подати їх можна зі сметаною чи свіжими овочами – вийде повноцінний обід чи вечеря.

ІНГРЕДІЄНТИ НА 4 ПОРЦІЇ
крупа гречана 1 склянка(и)
фарш курячий 500 г
цибуля ріпчаста 1 шт.
яйця курячі 2 шт.
морква 1 шт.
зелень (петрушка, кріп) 1/2 пучок (а)
часник (зубчики) 1 шт.
сіль (за смаком) 1 год. л.
перець чорний мелений 1 щіпка(і)
олія для смаження 1 ст. л.

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1
Відваріть гречану крупу у підсоленій воді до готовності. Остудіть. Можна використати заздалегідь зварену, тоді час приготування значно скоротиться. Курячі грудки прокрутіть через м'ясорубку.

Крок 2
Моркву потріть на дрібній тертці і спасеруйте на олії до м'якості.

Крок 3
Цибулю, часник та зелень дрібно наріжте.

Крок 4
Додайте до фаршу нарізані цибулю, часник та зелень.

Крок 5
Потім додайте яйця, перемішайте.

Крок 6
Наприкінці додайте до фаршу зварену гречку та припущену моркву. Ретельно вимішайте.

Крок 7
З фаршу, що вийшов, вологими руками сформуйте котлетки і обсмажте на рослинному маслі до рум'яності. Подавати можна зі сметанкою, зі свіжими помідорами. Приємного апетиту!

ГОСПОДАРЦІ НА ЗАМІТКУ
У рецепт гречаників із курячим фаршем на сковороді ви можете внести зміни. Наприклад, не додавати моркву, а кріп замінити на петрушку. Також можна використовувати яловичий фарш, свинячий або їхню суміш.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ