Ми у Facebook
26.01.2025, 15:51

Ароматний пиріг з хурмою: простий рецепт для домашньої випічки

Хочете приготувати щось особливе та смачне? Спробуйте цей неймовірний пиріг з хурмою! Соковита хурма, ароматні прянощі та хрустка карамельна основа створять незабутній смак.

Пиріг виходить пишним, з приємним ароматом прянощів. Кориця та імбир відмінно поєднуються з хурмою.


Час приготування 1 год. 30 хв.

Інгредієнти
Вершкове масло 225 г + для змащування
Коричневий цукор 200 г
Сіль ½ ч. ложки
Хурма 2-3 штуки
Яйця 2 штуки
Кефір 360 мл
Борошно 260 г + для посипання
Білий цукор 100 г
Розпушувач 1 ч. ложка
Сода 1 ч. ложка
Кориця мелена ½ ч. ложки
Імбир мелений ¼ год. ложки
Мускатний горіх мелений ¼ год. ложки

Приготування

1․ Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть олією форму для випічки діаметром 22 см. Дно застелите пергаментом, стінки присипте борошном.

2․ З'єднайте в каструлі 115 г олії, коричневий цукор та сіль. Нагрівайте, помішуючи, до однорідності.

3․ Кип'ятіть карамель на невеликому вогні 3-4 хвилини. Обережно перелийте у форму та розподіліть по дну.

4․ Наріжте хурму тонкими скибочками. Викладіть їх на карамель.

5․Для тіста розтопіть і злегка остудіть 110 г масла, що залишилися. Збийте його віночком із яйцями та кефіром.

6․ З'єднайте борошно, білий цукор, розпушувач, соду, корицю, імбир та мускатний горіх. Змішайте з|із| рідкими інгредієнтами.

7․ Вилийте тісто на хурму. Випікайте пиріг близько 45 хвилин|мінути|.

Готовність перевірте зубочисткою: вона має залишитися чистою.

8․ Залишіть пиріг у формі ще на 15-20 хвилин. Потім обережно переверніть на тарілку. Зніміть форму та відокремте папір.





На правах реклами