Ми у Facebook
03.04.2025, 12:58

Дубайська паска - новий тренд цієї весни

Спробуйте приготувати паску з дивовижною начинкою, яка здивує навіть найвибагливіших гурманів! Тренд з дубайським шоколадом заполоняє і великодню випічку.
М'яке та вологе тісто приховує всередині ніжну катаїфі з фісташковою пастою та тахіні. А шоколадно-фісташкова глазур стане справжньою окрасою вашого святкового столу.

Інгредієнти:
Для паски:
Молоко - 150 мл
Свіжі дріжджі - 35 г (або 15 г сухих)
Цукор - 220-250 г
Борошно - 600-650 г
Яйця - 3 шт.
Сіль - ½ ч. л.
Вершкове масло - 160 г
Для начинки:
Тісто катаїфі - 220 г
Вершкове масло - 70 г
Тахіні - 1½ ст. л.
Фісташкова паста - 90 г
Для глазурі:
Білий шоколад - 150 г
Фісташкова паста - 120 г
Фісташки - за смаком

Приготування:
Опара: Змішайте тепле молоко, дріжджі та 2 ст. л. цукру. Додайте 2-3 ст. л. борошна. Залиште на 10 хвилин.

Тісто: Збийте яйця з сіллю та рештою цукру до пишної маси. Додайте опару та розтоплене масло, збийте. Поступово додавайте просіяне борошно, замішуючи тісто.

Вистоювання: Накрийте тісто і залиште в теплому місці на 1-1,5 години. Потім обімніть і залиште ще на 30-60 хвилин.

Формування: Розкладіть тісто у форми, заповнюючи наполовину. Дайте підійти 30-60 хвилин.

Випікання: Випікайте при 170 °C близько 45 хвилин. Перевірте готовність шпажкою.

Начинка: Дрібно наріжте катаїфі. Обсмажте на вершковому маслі до золотистості. Змішайте з тахіні та фісташковою пастою.

Наповнення: Зріжте верхівку паски, вийміть частину м'якушки, викладіть начинку. Накрийте зрізаною верхівкою.

Глазур: Розтопіть шоколад, охолодіть до 33 °C. Змішайте з фісташковою пастою.

Оздоблення: Полийте паски глазур'ю, посипте фісташками.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ