Спаржа в листковому тісті з шинкою та сиром: ідея для смачної вечері
Спаржа - 1 пучок
Сіль - за смаком
Листкове тісто - 250 г
Діжонська гірчиця - 4 ст. ложки
Шинка - 8 скибочок
Твердий сир - 8 скибочок
Яйце - 1 штука
Вода - 1 ч. ложка
Приготування
1․ Розігрійте духовку до 220 °С. Застеліть лист пергаментним папером.
2․ Відріжте тверді кінчики у спаржі і відваріть її в киплячій підсоленій воді за 2-3 хвилини. Готову спаржу відкиньте в миску з крижаною водою та обсушіть.
3․ Тісто розкотіть у тонкий пласт і розріжте на 8 однакових квадратів. Кожен шматочок змастіть гірчицею і викладіть на лист.
4․ Покладіть на тісто по скибочці шинки і сиру, по діагоналі покладіть по 2-3 стебла спаржі.
5․ Складіть два протилежні краї тіста, щоб закрити овочі. Яйце з водою збийте вилкою.
6․ Змастіть яйцем і випікайте в розігрітій духовці 12-13 хвилин до золотистого кольору.

Гороскоп на 6 травня 2025 року для всіх знаків зодіаку

Щоденний гороскоп на 6 травня 2025 року чітко показує, що не всі знаки зодіаку матимуть спокійний день. Лев, Скорпіон та Риби можуть відчувати тривогу через майбутні зміни, тоді як Овен та Терези відчують приплив позитивної енергії, який допоможе їм впоратися з викликами.
переглядів: 288
День ангела Ірини : щирі вітання та теплі побажання

Сьогодні, 5 травня, День ангела святкують Ірини, Іринки, Ірочки. Нехай найкрасивіші вітання звучать сьогодні для вас.
переглядів: 504
Всесвітній день гігієни рук: коли, як і навіщо мити руки

Кожного року, 5 травня, відзначається Всесвітній день гігієни рук, який нагадує нам, що чистота – не лише ознака хорошого виховання, але й запорука здоров'я.
переглядів: 326
Сьогодні день пам'яті ікони Божої Матері "Невипивана чаша": молитва до Пресвятої Богородиці

Ікону Божої Матері "Невипивана чаша" вважають чудотворною. Образ зцілює людей від пияцтва, наркоманії та інших пристрастей, які можуть зруйнувати життя людини.
переглядів: 327
Перший весняний мед: коли збирають і чому він найкорисніший

З настанням весни природа прокидається, і разом із нею починається новий бджолиний сезон. Саме у квітні-травні пасічники збирають перший мед — так званий «весняний» або «первак».
переглядів: 299