Ми у Facebook
16.05.2025, 14:35

У Рівненській області влітку модернізують харчоблоки в школах

На Рівненщині триває реалізація стандартів безпечного харчування у школах. Наразі 97% освітніх закладів області впровадили систему HACCP – сучасний підхід до контролю безпеки харчових продуктів на всіх етапах: від постачання до подачі страв.

Про це повідомили під час засідання регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я під головуванням першого заступника начальника Рівненської ОДА Сергія Подоліна.

За його словами, в області функціонує 510 харчоблоків, із яких 426 працюють як базові кухні, а одна — як опорна, яка забезпечує кілька шкіл гарячими обідами. Завдяки цьому понад 121 тисяча учнів охоплена організованим харчуванням.

Заступниця директора обласного департаменту освіти Марина Пашковська звернула увагу на те, що деякі громади — зокрема, Млинівська, Острозька та Ярославицька — досі не переглянули вартість харчування для школярів. У цих ТГ вона залишається на рівні 30 грн, тоді як рекомендовані норми становлять щонайменше 58 грн за обід та 40 грн за сніданок.

Цього року на модернізацію харчоблоків у 10 школах області з місцевих бюджетів було спрямовано понад 93 млн грн субвенції. Половину з запланованих об’єктів уже готуються здати в експлуатацію. Ще 11 проєктів з 9 громад подано через державну платформу DREAM. Вони реалізовуватимуть модель організації харчування «Базова кухня».

Сергій Подолін додав, що п’ять об’єктів уже готові більш ніж на 90%. Їх планують завершити найближчим часом. Реформа шкільного харчування має не лише підвищити якість страв, а й сприяти формуванню здорових харчових звичок у дітей.





На правах реклами