Ми у Facebook
06.07.2025, 17:11

Грецька кухня вдома: Простий рецепт оладок з помідорів для свіжої літньої закуски

Хочете додати на свій стіл щось незвичайне, свіже та сповнене літніх ароматів? Грецька кухня пропонує чудову ідею – оладки з помідорів з м'ятою та базиліком! Ця оригінальна закуска поєднує соковитість стиглих томатів з яскравими нотками свіжої зелені, створюючи легку, ніжну та надзвичайно ароматну страву.
Обсмажені до золотистого кольору, ці оладки ідеально підійдуть як самостійне частування, так і гармонійне доповнення до основних страв. Вони смакують як у гарячому, так і в охолодженому вигляді, що робить їх ідеальним варіантом для літнього меню.

Рецепт приготування ароматних оладок (на 3 порції)
Вам знадобляться:
- Помідори – 570 г
- Цибуля червона – 120 г
- Базилік свіжий – 15 г
- М'ята свіжа – 15 г
- Сіль – 0,3 ч. л. (або за смаком)
- Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
- Борошно – 140 г
- Рослинна олія – 60 мл (для смаження)

Підготовка інгредієнтів:

Помідори ретельно вимийте та наріжте маленькими кубиками. Перекладіть нарізані помідори у глибоку миску.

Цибулю очистіть, також наріжте дрібними кубиками та додайте до помідорів.

Листочки свіжого базиліка та м'яти дрібно наріжте. Додайте нарізану зелень у миску до овочів.

Додайте сіль та мелений чорний перець за смаком.

Важливо: Ретельно розімніть усі інгредієнти рукою. Це допоможе помідорам пустити сік, що забезпечить тісту потрібну консистенцію.

Формування тіста:

До отриманої маси додайте борошно.

Добре перемішайте до отримання густого тіста, яке легко набирається ложкою.


На сковороді добре розігрійте близько 30 мл (приблизно 2 столові ложки) рослинної олії. Дно сковороди має бути повністю покрите олією.

Викладайте тісто на розігріту сковороду ложкою, формуючи оладки.

Обсмажуйте оладки на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку, доки вони не стануть золотисто-рум'яними.

При необхідності додавайте олію на сковороду для обсмажування наступних порцій.

Готові обсмажені оладки перекладайте на паперові серветки, щоб увібрати зайву олію та зробити страву менш жирною.

Оладки з помідорів можна подавати одразу після приготування. Вони чудово смакують як гарячими, так і охолодженими. За бажанням, доповніть їх легким соусом на основі йогурту, сметани чи кефіру, що підкреслить свіжість та смак страви.

Приємного апетиту та насолоджуйтесь яскравими смаками літа!






РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

10.07, 17:49 Майже 50 кущів конопель та понад 100 маку виявили та знищили поліцейські на Рівненщині

10.07, 17:23 Волонтерка з Рівного Іванна Черноус збирає на "бойові" авто для Батальйону "Небесна Кара" 54 ОМБр

10.07, 16:50 На фасаді рівненської гімназії №6 з'явиться дошка загиблому Миколі Кухарцю

10.07, 16:46 Гощанська громада оновлює Стратегію розвитку: запрошують долучитися кожного мешканця

10.07, 16:26 Дубровиці - 1020 років: як відсвяткувало ювілей найстаріше місто Рівненщини

10.07, 16:01 Наркоторговці з Рівненщини постануть перед судом за збут психотропів, зброї та бурштину

10.07, 15:03 10 липня – День вшанування загиблих медиків: Острожчина схиляє голови перед Героями-рятівниками

10.07, 15:00 У Рівному вулицю Бандери перекриють майже на 17 годин

10.07, 14:47 Магнітні бурі в липні 2025: сьогодні варто бути обережним

10.07, 14:40 "Резерв+" тимчасово не працює: Міноборони пояснює збій високим навантаженням