Ми у Facebook
19.12.2013, 17:46

Учасників Євромайдану звільнили від кримінального переслідування

Верховна Рада України проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій протесту починаючи з 21 листопада і до дня набрання чинності цього закону.

Законопроект не стосується силовиків, які побили мітингувальників, оскільки опозиція змогла наполягти на тому, щоб замінити формулювання "осіб, пов’язаних з участю в акціях протесту" на формулювання "учасників акції".

Крім того, законопроектом визначається, що всі кримінальні провадження щодо учасників акцій, відкриті з 21 листопада, підлягають закриттю, а особи підлягають звільненню і вважаються такими, шо не мають судимості.

Інтерв'ю Януковича [+Відео]



Нагадаємо, серед затриманих під час акцій протесту в Києві були й рівняни. Голову Корецької районної організації ВО "Свобода", депутата Корецької районної ради Олександра Солоненка затримали 1 грудня біля пам'ятника Леніну в Києві. Його звинувачували у хуліганстві, вчиненому групою осіб, поєднаному із спротивом міліції та із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України). 3 грудня Шевченківський райсуд Києва ухвалив на період слідства тримати під вартою Олександра Солоненка 60 днів. Стаття, яку інкримінували депутату з Рівненщини, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. За словами члена Рівненського міськвиконкому представника ВО "Свобода" Андрія Бортніка, соратники організували арештанту юридичну допомогу, але, каже, що він ні в чому не винен. Просто, мовляв, потрапив під гарячу руку «беркутівців», які переслідували хуліганів, а сам Олександр Солоненко нікуди не втікав, бо не робив нічого протиправного. Зрештою, 13 грудня Шевченківський районний суд Києва звільнив Олександра Солоненка у зв’язку із затвердженням угоди про визнання провини.

Суд звільнив "свободівця" з Рівненщини, затриманого під час подій Євромайдану [Фото+Відео]





На правах реклами