Ми у Facebook
13.12.2013, 18:38

Суд звільнив "свободівця" з Рівненщини, затриманого під час подій Євромайдану [Фото+Відео]

Шевченківський районний суд Києва 13 грудня звільнив голову Корецької районної організації ВО "Свобода", депутата Корецької районної ради Олександра Солоненка, затриманого 1 грудня біля пам'ятника Леніну в Києві.
За інформацією представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, які здійснюють моніторинг дотримання процесуальних прав затриманих під час розгляду Апеляційним судом м.Києва їхніх апеляційних скарг, Шевченківський суд м.Києва звільнив Олександра Солоненка, якого затримали 1 грудня 2013 року біля пам’ятника Леніну, у зв’язку із затвердженням угоди про визнання провини.

Про це повідомили з Управління комунікативної політики та зв'язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Суд випустив 8 із 9 "в'язнів Банкової". Одного залишили під арештом

Раніше портал "Четверта влада" повідомляв, що голову Корецької районної організації ВО "Свобода", депутата Корецької районної ради Олександра Солоненка звинувачують у хуліганстві, вчиненому групою осіб, поєднаному із спротивом міліції та із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Так гласить ч. 4 ст. 296-ї Кримінального кодексу України.

Депутат від Рівненщини - у Лук'янівському СІЗО Києва [Фото+Відео]



У Києві побили та затримали рівненського депутата

У вівторок, 3 грудня, Шевченківський райсуд Києва ухвалив на період слідства тримати під вартою Олександра Солоненка 60 днів. Стаття, яку інкримінують депутату з Рівненщини, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. За словами Андрія Бортніка, соратники організували арештанту юридичну допомогу, але, каже, що він ні в чому не винен. Просто, мовляв, потрапив під гарячу руку «беркутівців», які переслідували хуліганів, а сам Олександр Солоненко нікуди не втікав, бо не робив нічого протиправного.






На правах реклами