Ми у Facebook
19.12.2013, 18:05

Рівненщина: чемпіон Європи з шахів провів сеанс одночасної гри в найвіддаленішому райцентрі

У приміщенні школи в Зарічному відбувся сеанс одночасної гри з міжнародним гросмейстером, чемпіоном Європи 2013 року, переможцем у складі збірної команди України всесвітньої шахової Олімпіади 2004 та 2010 років Олександром Моїсеєнком.
У сеансі одночасної гри взяли участь як місцеві шахісти, так і гості з інших районів Рівненщини. З більше як тридцяти партій, що були зіграні з професійним спортсменом, який входить в світову еліту шахового спорту, рівненські інтелектуали змогли досягнути нічийного результату в п’яти, а в інших поєдинках сильніший був гросмейстер.

Захід пройшов у рамках обласної спартакіади Федерації профспілок Рівненської області, а організували його віце-президенти Федерації шахів України Микола Шершун (голова Федерації профспілок Рівненщини) та Володимир Ковальчук (Президент Рівненської обласної федерації шахів). До слова, Рівненщина - єдина область, яка має у Федерації шахів України відразу двох віце-президентів.

Шахи: визначено володаря Кубка Рівненської області

Сеанс, який тривав близько трьох годин, викликав чималий інтерес зарічненців - на нього навіть приводили учнів цілими класами. Декому з них навіть пощастило зіграти з шахістом світового рівня!



А після закінчення сеансу в Зарічному урочисто відкрили шаховий клас, обладнаний відповідним інвентарем. У цьому особливо допоміг голова Ради Федерації профспілок Рівненщини Микола Шершун.

Федерація профспілок Рівненщини відзначила 65-річчя

І насамкінець - імена тих хто спромігся зіграти внічию з гросмейстером: заступник голови Федерації профспілок Рівненської області Микола Сірук, Президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук, шахісти з Березного Петро Іллюк та Юрій Ніжаловський та з Дубровці - Олексій Жакун.

Володимир КОВАЛЬЧУК. Шаховий генерал





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ