Ми у Facebook
09.12.2013, 23:01

Шахи: визначено володаря Кубка Рівненської області

7-8 грудня в Острозі відбувся заключний 11 етап Кубка Рівненської області з шахів 2013 року.
Учасниками турніру стали шахісти з Березнівського, Володимирецького, Гощанського, Дубенського, Дубровицького, Здолбунівського, Костопільського, Острозького, Рівненського районів та міста Рівне, а також гості з Хмельницької та Тернопільської областей - загалом півсотні учасників. Перше місце виборов рівненчанин Олександр Матвійчук, друге місце у Володимира Янюка з Шепетівки на Хмельниччині, третє місце у Андрія Іванова із Нетішина. За підсумками змагань кращі гравці отримали цінні подарунки, а перша вісімка рівненських шахістів здобула бали в загальний залік Кубка області (1 місце – 10 балів, 2 місце – 8, 3 місце – 6).

Результати заключного етапу рівненської серії Гран-Прі з шахів остаточно визначали порядок розташування призерів у підсумковій турнірній таблиці. Отож, володарем Кубка Рівненської області з шахів 2013 року став Роман Боришкевич із 55 балами, друге місце у Андрія Кудрика з 48 балами, третє місце посів Олександр Матвійчук із 47 балами (всі з Рівного).

Загалом в обласних кубкових баталіях, які відбулися впродовж року в Рівному, Здолбунові, Млинові, Володимирці, Березному, Клесові, Кузнецовську, Сарнах, Дубровиці, Дубно та Острозі, взяли участь близько трьох сотень шахістів з різних куточків Рівненщини. Змагалися в турнірах також гості з сусідніх областей - Волинської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької та Житомирської.



У Млинові на Рівненщині відкрили шаховий клас



- У 2013 році Рівненській обласній федерації шахів з допомогою партнерів вдалося максимально охопити географію проведення шахових змагань на Рівненщині, - коментує Президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук. - Крім того, з метою долучення до гри представників молодшого покоління, в поточному році започатковано і успішно проведено дитячий Кубок області. В планах федерації - щороку збільшувати кількість людей, які регулярно займаються інтелектуальним видом спорту.

Володимир Ковальчук у проекті "ОГО" "ТОП-20: найвпливовіші люди Рівненщини"





На правах реклами