Ми у Facebook
04.10.2013, 19:28

Вибір "ОГО": Володимир КОВАЛЬЧУК. Шаховий генерал

Володимир КОВАЛЬЧУК
Віце-президент Федерації шахів України
Готуючись до інтерв'ю з Володимиром Ковальчуком, автор вивчав публікації інтернет-видань про нього. В одній із статей пана Володимира назвали чемпіоном світу з шахів. Поцікавився при зустрічі деталями — і виявилось, що автор дещо перебільшив, переплутавши Володимира Ковальчука з іншою людиною. Втім, частка істини (причому доволі вагома!) в написаному таки є — пан Володимир напряму спілкується зі світовими шаховими чемпіонами, і вони залюбки приїжджають на заходи, які він організовує у Рівному. А рік тому Володимир Ковальчук організував приїзд на Рівненщину всесвітньовідомого Кірсана Ілюмжинова — президента міжнародної організації шахістів FIDE, першого президента Калмикії. У 21-річному віці очоливши Рівненську обласну федерацію шахів, Володимир Ковальчук ось уже більше восьми років розвиває шаховий спорт не лише на Рівненщині, а й в Україні в цілому — як віце-президент Федерації шахів України. Буквально минулих вихідних у Сарнах пройшов 8 етап Кубку Рівненщини з шахів, наприкінці жовтня шаховий турнір відбудеться в Дубровиці, а до кінця року шаховий клуб запрацює у Рівному — в новому сучасному приміщенні, обладнаному всім необхідним для занять, на площі 300 квадратних метрів знайдеться місце і для юних, і для дорослих шахістів.

Інший напрямок діяльності Володимира Ковальчука — бізнесовий: досвідчений фінансист, він чимало попрацював на керівних посадах у комерційних банках Рівного, впродовж кількох років очолював власне приватне підприємство, а нині успішно працює у фінансовій сфері в столиці.

Організаторський досвід і ділові навички пана Володимира неабияк стають йому в пригоді і у громадсько-політичній діяльності. Свого часу, після загибелі Василя Червонія, у політичних колах Рівного багато говорили про те, що саме Володимира Ковальчука покійний політик готував у свої наступники. На жаль, через передчасну смерть Василь Михайлович не встиг озвучити свою волю... А Володимир Ковальчук — і далі активно займається політикою. Зокрема, балотувався до обласної ради від рідного Здолбунова. І хоча депутатом не став, зате жителям Здолбунова добре служать дитячі майданчики і лавочки, які встановив кандидат. А саме такі конкретні справи найбільше працюють на авторитет людини. Нині політикою Володимир Ковальчук займається у столиці, як помічник-консультант народного депутата України. А контакти, які напрацював упродовж останніх років, працюючи на відповідальних посадах радника голови Держкомлісу, радника міністра з питань надзвичайних ситуацій і заступника голови Фонду підтримки підприємництва при Кабміні, прагне використовувати на благо земляків, рідної Рівненщини.

Відверто кажучи, навіть дивує: як людина з таким послужним списком, молода, енергійна, сповнена сил, амбіцій і бажання служити Україні, досі не затребувана на одній із керівних посад у Рівненській області?!.. Можливо, очільникам області варто прислухатись до президентських настанов про інвестиції у майбутнє нації?!





На правах реклами