Подати
оголошення

Ресторан Манхеттен
22.11.2015, 18:00

Топ-5 рецептів шоколадних десертів, які готуються за 10 хвилин [+Фото]

Дуже часто трапляється так, що гості приходять неочікувано і саме тоді стають в нагоді секретні "швидкі рецепти" кожної господині. Пропонуємо кілька саме таких.
Коли гості на порозі, фантазія щодо частувань працює досить швидко. Напевно саме так і створювалися смачні рецепти швидких шоколадних десертів.

Мафін в чашці

Інгредієнти:
3 ст.л. борошна
1 ч.л. розчинної кави
2 ст.л. какао-порошку
2,5 ст.л. цукру
1/4 ч.л. розпушувача тіста
2 ст.л. молока
1 яйце
2 ст.л. рослинної олії
1/2 ч.л. ваніліну.

Спосіб приготування:
У мисці добре змішати борошно, мелену каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Додати молоко, яйце, масло і ванілін. Знову перемішати виделкою до утворення однорідної густої маси.
Вилити суміш у змащену олією чашку і поставити в мікрохвильовку на найвищий режим приблизно на 90 секунд.
Подавати до столу можна з кулькою ванільного морозива.



Шоколадний брауні

Інгредієнти:
150 г вершкового масла
65 г какао-порошку (без цукру)
200 г цукру (1 склянка)
2 яйця
1 ч.л. ванільного екстракту
100 г борошна (приблизно 4/5 склянки).

Спосіб приготування:
Розтопити масло, нагріваючи в мікрохвильовці близько 30 секунд. Додати цукор, какао і ваніль, добре перемішати. Додати яйця по одному за раз, щоразу злегка збиваючи. Додати борошно і перемішати.
Змастити маслом форму, придатну для мікрохвильовки. Викласти тісто у форму. Готувати в режимі високої потужності 4-5 хвилин.



Тістечко «Картопля»

Інгредієнти:
300 г печива (краще шоколадного)
2/3 склянки згущеного молока
100 г вершкового масла
3 ст. л. какао.

Спосіб приготування:
Печиво подрібнюємо в крихту за допомогою блендера або м'ясорубки.
В окремій мисці змішуємо какао, згущене молоко, підтале масло.
Коли маса стане, як шоколадна паста - всипаємо печиво. Вимішуємо спочатку ложкою, потім руками. Формуємо з маси «картоплинки» круглої або довгастої форми і обсипаємо какао або крихтою печива.



Шоколадне фондю

Інгредієнти:
200 г шоколаду
100 мл вершків
фрукти за смаком.

Спосіб приготування:
Розтопіть шоколад на водяній бані. Додайте вершки і розмішайте до однорідного стану. Розлийте по порційних формочках і подавайте з фруктами. Фрукти нанизуйте на вилки або шпажки і макайте в шоколад. Можна розтопити шоколад в каструльці для фондю і поставити на підігрів.



Шоколадний кекс

Інгредієнти:
40 г вершкового масла
1/2 склянки цукру
1 яйце
1 ч.л. ванілі
1/4 склянки молока
1/2 склянки борошна
2 ст.л. какао-порошку
1/4 ч.л. розпушувача
трохи солі.

Спосіб приготування:
Змастіть рослинним маслом невелику миску для мікрохвильовки. Ретельно змішайте розм'якшене вершкове масло, цукор, яйце, ваніль і молоко.
Додайте борошно, какао-порошок, розпушувач і сіль. Перемішайте і викладіть тісто в змащену миску.
Накрийте і готуйте в мікрохвильовці на максимальному режимі 2-3 хвилини - поки кекс не стане пружинити при натисканні. Оскільки всі мікрохвильовки готують по-різному, час готування для вашої може бути трохи іншим. Дайте охолонути, потім накрийте зверху тарілкою і переверніть.



Смачного!

Статті до теми:

Як приготувати йогурт в домашніх умовах: рецепт від читачки

Смачний пудинг з творогу в мікрохвильовці [РЕЦЕПТ]

Зимовий десерт: гарячі «сніжки» з печених яблук
Коментарі: