15.02.2015, 17:30
Зимовий десерт: гарячі «сніжки» з печених яблук
Ваші діти просять чогось солоденького? Приготуйте недорогий, але дуже смачний десерт, який зігріє всіх і в прямому, і в переносному значенні.
На 4-6 яблук кисло-солодких сортів: 3-4 столові ложки дрібного цукру-піску, 4-6 штуки будь-якого печива до чаю, 2-3 яєчні білки, за бажанням – ваніль на кінчику ножа.
1. Яблука спечіть у духовці або мікрохвильовці й одразу ж протріть через металеве сито.
2. Білки збийте до міцної піни та продовжіть збивати, додаючи по столовій ложці цукор і протерті ябука. Щоб маса вийшла міцнішою, білки з цукром можна збивати на «водяній бані» - наприклад, помістити посуд з білками у більшу миску, куди налити трохи кип`ятку, і все разом поставити на слабкий вогонь.
3. Продовжуючи збивати, потроху додавайте розтовчене в порошок печиво. Збивайте міксером або віничком доти, аж поки маса не стане пишною.
4. За допомогою ложки викладіть «сніжки» у десертні тарілочки або креманки. Або на маленькі млинці чи шматочки печива. При бажанні можете помістити їх у дуже гарячу духовку на 1-2 хвилини, щоб утворилась легка рум’яна скориночка. Одразу ж подавайте на стіл.
СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Чотири рецепти шарлотки з яблуками
1. Яблука спечіть у духовці або мікрохвильовці й одразу ж протріть через металеве сито.
2. Білки збийте до міцної піни та продовжіть збивати, додаючи по столовій ложці цукор і протерті ябука. Щоб маса вийшла міцнішою, білки з цукром можна збивати на «водяній бані» - наприклад, помістити посуд з білками у більшу миску, куди налити трохи кип`ятку, і все разом поставити на слабкий вогонь.
3. Продовжуючи збивати, потроху додавайте розтовчене в порошок печиво. Збивайте міксером або віничком доти, аж поки маса не стане пишною.
4. За допомогою ложки викладіть «сніжки» у десертні тарілочки або креманки. Або на маленькі млинці чи шматочки печива. При бажанні можете помістити їх у дуже гарячу духовку на 1-2 хвилини, щоб утворилась легка рум’яна скориночка. Одразу ж подавайте на стіл.
СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Чотири рецепти шарлотки з яблуками


Інші статті рубрики:
Качка в медовому соусі з рожевим перцем: готуємо

Качині грудки за таким рецептом виходять дуже смачними і красивими, з рум'яною скоринкою і тонким приємним ароматом.
переглядів: 106
Салат-закуска "Медова": готуємо вдома

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
переглядів: 603
Чого сьогодні чекати від погоди на Рівненщині?

Сьогодні, 3 лютого, на Рівненщині синоптики обіцяють хмарну погоду з проясненнями.
переглядів: 174
Коли почнеться Великий піст?

Дізнайтеся, коли почнеться Великий піст, який завершиться святкуванням Великодня.
переглядів: 682
Які православні свята будуть у лютому 2023 року?

В останній місяць зими православні відзначають чимало значних дат і свят.
переглядів: 323