07.01.2017, 18:30
Чотири найкращі рецепти шарлотки з яблуками
Ідеальна шарлотка – предмет гордості кожної молодої господині. Але немає межі досконалості! Ми можемо урізноманітнити звичну начинку свіжими чи мороженими сливами, абрикосами, персиками, ожиною, чорницями…
Французька шарлотка
5 яєць, 1 склянка борошна, 1 склянка дрібного цукру, 1 стручок ванілі або 1 пакетик ванільного цукру, терта цедра 1 лимона, 3 великих яблук кислих сортів, додатково 2 яєчні білки та 2 столові ложки цукрової пудри.
1. Яблука очистити від сердцевинки і нарізати невеликими кубиками (можна без шкірки). Щоб не темнішали, покропити змішаним з водою соком лимона і перемішати у мисці. Потім відкинути на друшляк, щоб стекла зайва волога.
2. Жовтки розтерти з цукром до білої піни, окремо збити білки з дрібкою солі. Усе з`єднати в однорідну пишну масу.
3. Додати терту цедру лимона і ваніль з середини стручка (ванільну цедру).
4. Обережно мішаючи, всипати просіяне борошно.
5. У змащену вершковим маслом або олією форму (тортівницю) викласти яблука і залити їх тістом.
6. Поставити у розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікати до готовності (30-35 хвилин).
7. Окремо збити до міцної піни 2 білки з цукровою підрою. Ложкою або за допомогою кондитерського мішечка викласти на поверхню гарячої шарлотки. Випікати у гарячій духовці ще 5 хвилин.
8. Дати шарлотці охолонути й лише після цього вийняти з форми на блюдо.
Шарлотка по-шведськи
Для тіста: 2/3 склянки борошна, дрібка солі, 3 столові ложки цукру-піску, 125 г вершкового масла.
Для начинки: 1 кг яблук, 100 г родзинок, 3-4 столові ложки цукру, 1-2 чайні ложки меленої кориці.
Додатково: 1 склянка жирних 30% вершків (або свіжої домашньої сметани – це вже український варіант). Можна використати морозиво «пломбір».
1. Борошно добре розтерти з маслом і цукром, додавши дрібку солі. Покласти у морозилку, щоб трохи застигло.
2. Яблука нарізати скибочками, викласти у змащену маслом чи олією форму, посипати цукром та корицею. Зверху пощипати або натерти на крупній тертці тісто.
3. Випікати при температурі 190-200 градусів не менше півгодини. Подавати зі збитими вершками (свіжою сметаною).
4. У форму для випічки покласти нарізані яблука, родзинки, засипати їх цукром і корицею. Зверху покласти тісто шматочками.
5. Випікати 30 хвилин при температурі 200 градусів. Подавати зі збитими вершками, сметаною або морозивом «пломбір» .
Чеська шарлотка
Тісто: 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 4 великі яйця, 1 велике яблуко, 100 г вишень без кісточок (морожені, у власному соці, «п`яні»), 1 склянка почищених і тонко подрібнених ножем волоських горіхів, 1 чайна ложка меленої кориці, півпакетика розпушувача для печива.
1. Яйця збити в міцну піну (можна разом у міксері, а можна вручну віничком - окремо білок з дрібкою солі, окремо жовток з цукром, потім все з`єднати), додати борошно з розпушувачем та горіхами. Вилити у змащену олією і посипану борошном (або вкриту пергаментом) форму.
2. Порізати дрібними кубиками яблуко, посипати ними зверху тісто, притрусити меленою корицею, гарно розкласти вишню.
3. Випікати у добре розігрітій духовці при середній температурі не менше 35 хвилин. Готову шарлотку посипати зверху цукровою пудрою.
Велика польська шарлотка
На 4 склянки борошна: 400 г вершкового масла, 6 жовтків, 1 пакетик розпушувача для печива, 1 повна склянка цукрової пудри, 1 пачка ванільного цукру або чверть чайної ложки ваніліну, 2-3 столові ложки сметани
Начинка: 8 великих кислих яблук, чверть склянки води, 2 столові ложки лимонного соку, 2 чайні ложки меленої кориці, 1 склянка цукрової пудри, 2-3 чайні ложки крохмалю, мелені сухарі, цукрова пудра для обсипання.
1. Спочатку приготувати начинку: яблука почистити, нарізати часточками, додати цукрову пудру і воду. Покласти у сковорідку, протушкувати під кришкою 15 хвилин. Не перемішувати! Додати розведений у невеликій кілкості води картопляний крохмаль, корицю, сік лимона і тушкувати ще 2 хвилини. Маса повинна бути досить густа, але яблука не мають розваритися.
2. Вимісити тісто з посіяного борошна, розтертого з маслом, цукрової пудри, розпушувача, жовтків, сметани.
3. Тісто розділити на 2 частини, загорнути в поліетилен або харчову плівку і покласти в холодильник на 1-2 години.
4. Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити олією або вершковим маслом, посипати борошном або застелити папером для випікання. На дно форми викласти одну частину тіста, пекти в духовці до напівготовності приблизно 10 хвилин.
5. Вийняти форму з духовки, посипати тісто тертими сухарями, викласти яблука. Зверху - другу частину тіста. Краї защипнути зубчиками вилки. Запікати ще 10 хвилин. Охолодити, посипати пудрою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Рецепт на свята і будні: Тістечка з маком
Пляцок с маком та медом
5 яєць, 1 склянка борошна, 1 склянка дрібного цукру, 1 стручок ванілі або 1 пакетик ванільного цукру, терта цедра 1 лимона, 3 великих яблук кислих сортів, додатково 2 яєчні білки та 2 столові ложки цукрової пудри.
1. Яблука очистити від сердцевинки і нарізати невеликими кубиками (можна без шкірки). Щоб не темнішали, покропити змішаним з водою соком лимона і перемішати у мисці. Потім відкинути на друшляк, щоб стекла зайва волога.
2. Жовтки розтерти з цукром до білої піни, окремо збити білки з дрібкою солі. Усе з`єднати в однорідну пишну масу.
3. Додати терту цедру лимона і ваніль з середини стручка (ванільну цедру).
4. Обережно мішаючи, всипати просіяне борошно.
5. У змащену вершковим маслом або олією форму (тортівницю) викласти яблука і залити їх тістом.
6. Поставити у розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікати до готовності (30-35 хвилин).
7. Окремо збити до міцної піни 2 білки з цукровою підрою. Ложкою або за допомогою кондитерського мішечка викласти на поверхню гарячої шарлотки. Випікати у гарячій духовці ще 5 хвилин.
8. Дати шарлотці охолонути й лише після цього вийняти з форми на блюдо.
Шарлотка по-шведськи
Для тіста: 2/3 склянки борошна, дрібка солі, 3 столові ложки цукру-піску, 125 г вершкового масла.
Для начинки: 1 кг яблук, 100 г родзинок, 3-4 столові ложки цукру, 1-2 чайні ложки меленої кориці.
Додатково: 1 склянка жирних 30% вершків (або свіжої домашньої сметани – це вже український варіант). Можна використати морозиво «пломбір».
1. Борошно добре розтерти з маслом і цукром, додавши дрібку солі. Покласти у морозилку, щоб трохи застигло.
2. Яблука нарізати скибочками, викласти у змащену маслом чи олією форму, посипати цукром та корицею. Зверху пощипати або натерти на крупній тертці тісто.
3. Випікати при температурі 190-200 градусів не менше півгодини. Подавати зі збитими вершками (свіжою сметаною).
4. У форму для випічки покласти нарізані яблука, родзинки, засипати їх цукром і корицею. Зверху покласти тісто шматочками.
5. Випікати 30 хвилин при температурі 200 градусів. Подавати зі збитими вершками, сметаною або морозивом «пломбір» .
Чеська шарлотка
Тісто: 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 4 великі яйця, 1 велике яблуко, 100 г вишень без кісточок (морожені, у власному соці, «п`яні»), 1 склянка почищених і тонко подрібнених ножем волоських горіхів, 1 чайна ложка меленої кориці, півпакетика розпушувача для печива.
1. Яйця збити в міцну піну (можна разом у міксері, а можна вручну віничком - окремо білок з дрібкою солі, окремо жовток з цукром, потім все з`єднати), додати борошно з розпушувачем та горіхами. Вилити у змащену олією і посипану борошном (або вкриту пергаментом) форму.
2. Порізати дрібними кубиками яблуко, посипати ними зверху тісто, притрусити меленою корицею, гарно розкласти вишню.
3. Випікати у добре розігрітій духовці при середній температурі не менше 35 хвилин. Готову шарлотку посипати зверху цукровою пудрою.
Велика польська шарлотка
На 4 склянки борошна: 400 г вершкового масла, 6 жовтків, 1 пакетик розпушувача для печива, 1 повна склянка цукрової пудри, 1 пачка ванільного цукру або чверть чайної ложки ваніліну, 2-3 столові ложки сметани
Начинка: 8 великих кислих яблук, чверть склянки води, 2 столові ложки лимонного соку, 2 чайні ложки меленої кориці, 1 склянка цукрової пудри, 2-3 чайні ложки крохмалю, мелені сухарі, цукрова пудра для обсипання.
1. Спочатку приготувати начинку: яблука почистити, нарізати часточками, додати цукрову пудру і воду. Покласти у сковорідку, протушкувати під кришкою 15 хвилин. Не перемішувати! Додати розведений у невеликій кілкості води картопляний крохмаль, корицю, сік лимона і тушкувати ще 2 хвилини. Маса повинна бути досить густа, але яблука не мають розваритися.
2. Вимісити тісто з посіяного борошна, розтертого з маслом, цукрової пудри, розпушувача, жовтків, сметани.
3. Тісто розділити на 2 частини, загорнути в поліетилен або харчову плівку і покласти в холодильник на 1-2 години.
4. Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити олією або вершковим маслом, посипати борошном або застелити папером для випікання. На дно форми викласти одну частину тіста, пекти в духовці до напівготовності приблизно 10 хвилин.
5. Вийняти форму з духовки, посипати тісто тертими сухарями, викласти яблука. Зверху - другу частину тіста. Краї защипнути зубчиками вилки. Запікати ще 10 хвилин. Охолодити, посипати пудрою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Рецепт на свята і будні: Тістечка з маком
Пляцок с маком та медом

Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВА Коментарів: 11Переглядів: 193474Інші статті рубрики:
Як правильно зберігати крупи: лайфхаки для кухні

Часто при неправильному зберіганні круп, у квартирі чи будинку з'являється міль та інша живність.
переглядів: 1125
Смачна вечеря: готуємо стейк зубатки з картоплею в духовці

Зубатка – смачна та корисна морська риба. Пропонуємо вам рецепт стейків у духовці, які точно будуть смакувати всій сім'ї.
переглядів: 141
У Третяка з'явиться новий заступник: хто він?

На посаду заступника міського голови Рівного тимчасово призначили іншу людину.
переглядів: 124
Корисно та смачно: готуємо деруни з сиром та цибулею в духовці

Побалуйте свою сім'ю неймовірно смачними та хрусткими дерунами, приготованими в духовці без використання олії. Ця страва не залишить байдужим нікого з ваших близьких.
переглядів: 926
Природний смак: топ-3 найстильніші знаки Зодіаку

Астрологи розповіли про те, які знаки мають природне почуття смаку та прекрасно поєднують одяг.
переглядів: 2177