Ми у Facebook
31.03.2016, 11:05

Депутатські турботи Василя Яніцького

Минулий тиждень у Верховній Раді був не сесійним, тож народний депутат України Василь Яніцький скористався нагодою вчергове навідатися у свій виборчий округ. Цього разу його шлях проліг на Володимиреччину і Рокитнівщину.
У Володимирці Василь Яніцький був зовсім недавно, наприкінці січня, коли разом із Президентом відкривали реконструйоване приміщення центральної районної лікарні. Незважаючи на щільний графік візиту, Василю Петровичу тоді вдалося поспілкуватися з жителями району, вислухати їхні прохання. А пізніше, разом зі своїми помічниками, він ще раз проаналізував проблеми і потреби району і цього разу приїхав із конкретними пропозиціями та допомогою.

Разом із головою Володимирецької РДА Володимиром Хоружим, Василь Яніцький завітав до села Зелене, де однією із найгостріших проблем стало будівництво дороги, яка останнім часом стала настільки розбитою, що добратися до райцентру стало непросто і для людей, і для машин. Поспілкувавшись із громадою, Василь Яніцький виділив із коштів Благодійного фонду «Наш край» 50.000 гривень на ремонт дорожного покриття. Також було визначено об’єми та вартість робіт для капітального ремонту дороги і депутат пообіцяв посприяти з вирішенням цього питання в рамках реалізації державних програм. Завітавши до місцевого ФАПу, парламентар надав 1.500 грн. для закупівлі ургентних препаратів, а місцевий дитячий садочок отримав 3.500 грн. на придбання килима, щоб малечі було де гратися.

Чекали на депутата цього дня і в інших селах району. У Більській Волі Василь Яніцький мав зустріч із педагогами місцевої школи, щоб обговорити питання ремонту пошкодженого даху будівлі. Півтора роки тому громада села збунтувалася проти повернення на посаду директора школи і змусили її написати заяву на звільнення. Однак, приміщення потребує негайного ремонту, тож педагоги з нетерпінням чекали приїзду народного депутата. Обговоривши усі питання із учительським колективом, Василь Перович заїхав і до хворої жінки, допомігши їй із коштами на ліки.

Плідним було спілкування і з громадою села Дубівка, які звернулися до депутата з проханням вирішити проблему освітлення вулиць села. Для Василя Яніцького це питання було одним із першочергових, адже освітлення вулиць – один із пунктів його передвиборчої програми. А своє слово він звик тримати, тож БФ «Наш край» виділив на вирішення цієї проблеми 8.000 грн.. Одночасно було погоджено питання про придбання меблів в бібліотеки району на суму 50.000 грн, а також – про поповнення бібліотечного фонду. Продовжуючи традиції акції «Книжка в дарунок», фонд «Наш край» закупив для наймолодших читачів на 10.000 грн. книги, які найближчим часом надійдуть до бібліотек.

Ще одним із основних напрямків діяльності БФ «Наш край» є підтримка сільського спорту та популяризації здорового способу життя. Тож район отримав кошти на проведення Спартакіади вчителів. А по дорозі назад Василь Яніцький заїхав до села Лозки, щоб зустрітися з учасником АТО Романом Мазлаєм, який після поранення проходить реабілітацію в Кузнецовську, та надати йому допомогу на лікування.

Сам Василь Яніцький залишився задоволений спілкуванням із земляками:
«Проїхавшись по селах, бачиш на власні очі, скільки ще тут є проблем і скільки ще всього треба зробити. Але потрошку будемо вирішувати усі питання. Початок покладено: лікарню ми відкрили, дороги будемо ремонтувати, людей підтримаємо. Принаймні я докладу всіх зусиль, щоб зробити все по-максимуму», - зазначив після зустрічі Василь Яніцький.

Не менш насиченим видався і наступний день – на Рокитнівщині. Разом з очільниками району Василь Яніцький обговорив актуальні та проблемні питання району, у першу чергу – фінансування закінчення будівництва Рокитнівської центральної районної лікарні та Глиннівської ЗОШ І-ІІІст. Нагадаємо, що минулого року за сприяння народного депутата Рівненськй облдержадміністрації з державного бюджету було виділено 612 тис. грн. для погашення кредиторської заборгованості з будівництва другої черги Глиннівської школи та 418 тис. грн. для погашення кредиторської заборгованості з розширення школи у Старому Селі. Також серед першочергових обговорювалося питання виділення коштів на проведення капітального ремонту доріг району в 2016 році.

Щоб на власні очі побачити і дороги, і основні об’єкти, які потребують реконструкції, добудови, технічного забезпечення, Василь Яніцький разом з керівництвом району та депутатом Рівненської обласної ради Віктором Охремчуком об’їхав села Глине, Дубно, Кам’яне, Мушні, Біловіж, Сновидовичі, Блажево, Залав’я та Остки, відвідав Рокитнівську центральну районну лікарню. Де ознайомився з ходом виконання робіт та загальним станом об’єктів. Василь Яніцький запевнив земляків, що і надалі всіляко сприятиме залученню додаткових коштів на вирішення проблемних питань району.

В ході робочих зустрічей з громадами вищевказаних сіл, з коштів Благодійного фонду «Наш Край», депутатом було надано фінансову допомогу на ремонт дороги у с.Кам’яне /20000грн./ та с.Вежиця /20000грн./, на ремонт будинку культури с.Сновидовичі /5000грн./, на придбання сценічних костюмів для дитячих фолькльорних колективів «Полісяночка» з с.Залав’я та «Пролісок» з с.Блажево /10000грн./. Також благодійним фондом були надані кошти на потреби храмів у селах Кам’яне та Обсіч. Окрім цього, допомогу на лікування отримали ряд мешканців району.

Цього ж дня, парламентар провів особистий прийом громадян, які традиційно прийшли до Громадської приймальні народного депутата зі своїми проблемами. У своїй більшості люди просили сприяння в питаннях соціального забезпечення, а також консультувалися щодо різних господарських питань, зокрема земельних спорів і конфліктів тощо. Також люди, скориставшись нагодою поспілкуватися з депутатом, просили його не залишати поза увагою й проблеми, які турбують усю громаду: ремонт доріг, транспортне забезпечення сіл району, технічне забезпечення сільських будинків культури, питання впровадження оптимізації медичних закладів та добудови незакінчених об’єктів, допомога школам і лікарням.
Василь Яніцький подякував землякам і закликав усіх звертатися до громадської приймальні депутата з будь-яких проблемних питань, незважаючи на те, хто веде прийом:

"Кожне звернення ретельно опрацьовується, за ним готується депутатський запит чи звернення, результати яких будуть доведені до відома мешканців. Зі свого боку я намагатимуся допомогти кожному. Усі питання будуть взяті під мій особистий контроль», - пообіцяв народний обранець.

До теми:

Програма "Моя робота": народний депутат України Василь Яніцький

Визначено найактивнішого депутата-мажоритарника Рівненщини

Народний депутат України Василь ЯНІЦЬКИЙ: Відповідальність за долю краю має бути взаємною





На правах реклами