Ми у Facebook
22.11.2016, 10:03

У Рівне приїде Святослав Вакарчук із незвичною місією

Фото з: zaknews.in.ua.

Відомий співак популяризуватиме шахи, адже у місті відбудуться шахові турніри загальноукраїнського значення.
На початку грудня у Рівному відбудуться фінали Чемпіонатів України з шахів серед чоловіків та жінок. Як зазначає Президент Федерації шахів Рівненської області Володимир Ковальчук, це вже друга знакова шахова подія у місті Рівному:

- 2005-го року у нашому місті відбувався фінал чемпіонату України з шахів серед чоловіків. Тоді ще мені вдалося зіграти у першому турі. Змагання, які протягом кількох днів 2016 року відбуватимуться у Рівному, зможуть не тільки побачити рівняни, ходи шахістів теж транслюватимуть в Інтернеті, тож за цим також спостерігатиме увесь світ, адже шахісти спостерігають за різноманітними турнірами.

За звання чемпіона України з шахів боротимуться чемпіон України 2015 року Андрій Волокитін зі Львова, учасники, які посіли 5 перших місць у півфіналі чемпіонату України 2016 року серед чоловіків: Михайло Олексієнко (Львів), Олексій Соловчук (Полтава), Олександр Ковчан (Харків), Євген Штембуляк (Одеса), Владислав Бахмацький (Луганськ). Також до Рівного приїде позмагатися п’ятеро володарів вищих рейтингів міжнародної організації шахістів ФІДЕ: Антон Коробов (Харків), Олександр Арещенко (Львів), Захар Єфіменко (Мукачево), Олесандр Моісеєнко (Харків) та Мартин Кравців (Львів). Крім цього до Рівного приїде і чемпіон України з шахів 2014 року Юрій Кузубов (Львів) як номінація Президента Федерації шахів України.

20 липня - День шахів: як розвиваються шахи на Рівненщині [+ІНТЕРВ'Ю]

За звання чемпіона України з шахів серед жінок боротимуться: чемпіонка України 2015 року Анастасія Рахмангулова (Миколаїв), учасниці, які зайняли 3 перші місця у півфіналі чемпіонату України 2016 року серед жінок: Олена Мартинова (Краматорськ), Ольга Іваненко (Миколаїв) та Маріца Цирюльник (Дніпро). Також до Рівного завітають володарки вищих жіночих рейтингів ФІДЕ: Інна Гапоненко-Яновська (Херсон), Юлія Осьмак (Київ), Ольга Бабій (Тернопіль), Наталія Букса (Львів), Єлизавета Малахова-Соловйова (Дніпро). Крім того, завітає Катерина Должикова — цьогорічна чемпіонка України з рапіду та бліцу серед жінок як номінація Президента Федерації шахів України.

Крім учасників змагань, як повідомив Володимир Ковальчук, до міста повинні завітати й відомі гості. Так, запланований візит знаного українського музиканта та посла України з шахів Святослава Вакарчука, який не тільки популяризуватиме шахи, але й отримає право зробити перший хід у турнірній партії. Ведуться перемовини про приїзд до Рівного
відомого у світі українського гросмейстера Василя Іванчука, який зіграє кілька партій з дітьми. На жаль, не зможе приїхати інший відомий український шахіст Руслан Пономарьов.

Засідання оргкомітету в Рівному.
Засідання оргкомітету в Рівному.


Вчора, 21 листопада, відбулося засідання оргкомітету з проведення змагань. Очолив оргкомітет народний депутат України Андрій Лозовий. Завдання оргкомітету у Рівному є створення належних умов для проведення змагань, а проживання учасників оплачуватиметься з коштів Міністерства молоді та спорту України.

У Рівному пройшли особисті Чемпіонати України з шахів


Ігри фіналу чемпіонатів України з шахів відбудуться у Рівненському міському будинку культури у парку Шевченка.

Початок змагань серед чоловіків запланований на 5 грудня 2016 року. Цього дня, на 18.15, запланована церемонія відкриття змагань. Змагання з шахів відбудуться в 11 турів за коловою системою (ця система передбачає гру шахістів кожного з кожним). Перший тур шахових змагань запланований на 6 грудня. Церемонія закриття змагань, підбиття підсумків та нагородження заплановані на 17 грудня.

Відкриття змагань серед жінок заплановане на 7 грудня, о 18.15. Перший тур розпочнеться 8 грудня. Змагання відбудеться в 9 турів за коловою системою. Церемонія закриття змагань, підбиття підсумків змагань серед жінок та нагородження також заплановані на 17 грудня.





На правах реклами