Ми у Facebook
30.12.2016, 19:30

Рівнянка Ольга Земляк стала найкращою легкоатлеткою України в 2016 році

Представник Рівненщини Ольга Земляк за підсумками минаючого 2016 року стала найкращим легкоатлетом – жінкою. Згідно голосування, яке провели за ініціативи Федерації легкої атлетики України, її визнали кращою серед спортсменок. Крім того, Ольга ввійшла до складу легкоатлетичної «Команди року».
Завершилося голосування по визначенню найкращих легкоатлетів та тренерів України 2016 року у восьми номінаціях. Як розповіли у Федерації легкої атлетики України, п’ятеро переможців здобули звання найкращих другий рік поспіль.

Найкращим легкоатлетом року, як і в 2015-му, став стрибун у висоту Богдан Бондаренко, який в Ріо здобув бронзову олімпійську нагороду. Наставника та батька Богдана – Віктора – другий рік поспіль визнано найкращим тренером року.

Найкращою легкоатлеткою 2016 року стала Ольга Земляк, яка на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро посіла 7-е місце з бігу на 400 метрів та 5-е в естафеті 4х400 м. Також Ольга Земляк разом з Юлією Олішевською, Аліною Логвіненко, Ольгою Бібік та Тетяною Мельник здобули перемогу в номінації «Команда року». Дівчата в естафеті 4х400 метрів стали п'ятими на Олімпійських іграх та шостими на чемпіонаті Європи в Амстердамі.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненщину на Олімпіаді в Ріо представлятимуть сім спортсменів

Рівненські спортсмени зможуть отримати 300 тисяч за олімпійську медаль

Валентина Крепкіна та Іван Пушкін, як і торік, визнані найкращими атлетами-ветеранами країни! Крепкіна у 2016-му у віковій категорії 50+ виграла 2 золота, 1 срібло і 1 бронзу на чемпіонаті світу серед ветеранів, а також 3 золота і 1 бронзу на чемпіонаті Європи серед ветеранів у приміщенні. Пушін (85+) здобув 3 золота на чемпіонаті світу серед ветеранів, 2 золота на чемпіонаті Європи серед ветеранів у приміщенні та 2 золота на чемпіонаті Європи серед ветеранів з позастадіонних видів.

Багатоборку Аліну Шух легкоатлетична спільнота другий рік поспіль визнає найкращою молодою атлеткою країни. Аліна цього року записала в свій актив перемогу на чемпіонаті Європи (U-18) з семиборства з юнацьким найвищим досягненням у світі (6186 очок), юніорський рекорд України у приміщенні з п’ятиборства (4354) та повторення національного юнацького рекорду Україні зі стрибків у висоту (1.92).

У номінації «Найкращий молодий атлет року» перемогу здобув Михайло Гаврилюк, який у Тбілісі став чемпіоном Європи (U-18) з метання молота з найкращим результатом сезону у світі (82.26 м).

Опитування традиційно проводилося серед членів Ради ФЛАУ, представників ЗМІ та вболівальників (у мережі Facebook). Голоси кожної з груп при підведенні підсумків враховувалися як третина усіх голосів.





На правах реклами