Ми у Facebook
22.07.2016, 16:00

Рівненські спортсмени зможуть отримати 300 тисяч за олімпійську медаль

На Олімпіаді, яка незабаром стартує у Бразилії в місті Ріо-де-Жанейро, спортсменам із Рівненщини пообіцяли грошову винагороду за здобуті трофеї. Сума фінансового заохочення з боку вітчизняного олімпійського комітету буде коливатися в межах 120 – 300 тисяч грн і залежать від якості завойованого металу.
Національний олімпійський комітет (НОК) України – громадська організація, яка розвиває олімпійський рух, в доповнення до державних премій встановив власні грошові винагороди для медалістів Ігор ХХХІ Олімпіади, які з 5 по 21 серпня відбуватимуться у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Сума преміальних складатиме 300, 200 та 120 тисяч гривень за кожну золоту, срібну та бронзову медаль відповідно.

- Ми пишаємось кожним учасником нашої Олімпійської команди, адже всі вони – спортивні герої, які в напруженій боротьбі вибороли почесне право захищати честь України у змаганнях з найсильнішими атлетами планети. НОК постійно підтримує олімпійців і радий встановити власні премії майбутнім медалістам як додаткову мотивацію для найкращих виступів на Олімпійських іграх. Вірю, що наші олімпійці порадують нас своїми виступами і над п’єдесталом пошани у Ріо підніматиметься прапор держави і лунатиме гімн України, а всіх нас переповнятиме почуття гордості за спортивні перемоги наших атлетів заради своєї країни, - наголосив президент НОК Сергій Бубка, ідеться в офіційному повідомленні сайту НОК України.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненщину на Олімпіаді в Ріо представлятимуть сім спортсменів

Шестеро рівненських легкоатлетів виступлять на Чемпіонаті Європи в Амстердамі

Нагадаємо, що відразу сім спортсменів з Рівненської області увійшли до складу збірної України, яка незабаром візьме участь в Іграх ХХХІ Олімпіади. Олімпійські змагання пройдуть з 5 по 21 серпня в Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Такою багаточисельною «рівненська діаспора» в українській збірній ніколи до цього не була.

Зокрема, до латиноамериканської країни поїде п’ять легкоатлетисток – Наталія Прищепа, Ольга Земляк, Ольга Котовська, Світлана Станко та Олена Колесниченко.

У плаванні змагатиметься Михайло Романчук, у стрільбі кульовій – Олег Омельчук.





На правах реклами