Ми у Facebook
05.04.2017, 19:30

Чому жінки живуть довше, ніж чоловіки?

Чоловіки просто не схильні до довгого життя в силу біологічних причин і свого стилю життя. З десяти нижчевикладених відмінностей у внутрішній конституції двох статей можна зробити висновок: хоч би якими тендітними не були жінки, але чоловіків вони все одно переживуть.
Все починається в утробі

В ідеалі, кількість новонароджених хлопчиків повинна перевищувати кількість дівчаток в 2,5 рази, але реальність така, що організм хлопчиків гірше справляється з передпологовими інфекціями та іншими випробуваннями, які випадають на долю плоду ще в утробі. Це зводить пропорції «хлопчики-дівчатка» до показника 1:1. У той же час над чоловіками висить велика загроза померти через недорозвиненість органів на кшталт легень або мозку, тому що їх організм проходить становлення
більш повільно, ніж жіночий.

Ваше здоров'я: уролог-сексопатолог про хвороби чоловіків, їх діагностику та лікування [+Відео]

Ікс-Фактор

Як нам відомо, за ознаки, які успадкує дитина, в нашому організмі відповідають хромосоми. Статеві клітини здорового організму включають в себе 23 пари, 22 з яких в в основному ідентичні, а остання відрізняється залежно від статі: у жінок її складають дві Х-хромосоми, а у чоловіків - одна Х і одна Y-хромосома. Тому за X і Y-хромосомами закріпилася назва жіночої і чоловічої відповідно. Для деяких дослідників такий «недобір» X-хромосом у чоловіків є приводом припускати, що саме це робить їх менш життєздатними.



Якби чоловікам було менш властиво робити необачні вчинки, то їх популяція була б значно вищою, ніж вона є.

Серед інших наукових припущень є і така: оскільки жінка несе в собі функцію продовження людського роду, на її бік стала сама еволюція і впровадила в неї ряд захисних механізмів. Вони-то і забезпечують довголіття жінки і, як наслідок, безпеку її генетичного матеріалу, який можна назвати більш рідкісним, ніж чоловічий. Корінь переоцінки власних можливостей знову варто шукати в біології і анатомії: лобові частки головного мозку, де зважуються ризики і ставляться питання про відповідальність, у чоловіків розвинені слабше, ніж у жінок. Це дає право говорити, що чоловіків на подвиги штовхає в прямому сенсі нерозсудливість.

Хвороби серця

У хвороб серця немає переваг за статевою ознакою - до них в рівній мірі схильні як ті, так і інші. Однак якщо у чоловіків подібні проблеми назрівають уже до 30-40 років, то жіночий організм пізнає їх на 10 років пізніше. Причина криється в жіночому гормоні естрогені - завдяки йому кровоносні судини 40-річної жінки виглядають так само, як судини 30-річного чоловіка і довше зберігають свої функції, захищаючи жінок від захворювань серця.



Шкідливі звички


Хоча статистика залежності від алкоголю і нікотину серед чоловіків і жінок говорить про значний приріст серед останніх, ці згубні атрибути все ще залишаються прерогативою чоловіків, і промовляти прописні істини про їх згубність немає ніякого сенсу.

Нерівномірні навантаження

Значне фізичне й емоційне напруження, яке чоловікам доводиться переживати на роботі, компенсується спокійним і навіть схильним до знерухомлення відпочинком. Такий контрастний перехід не обіцяє здоров'ю нічого хорошого, і у тих жінок, які після роботи переходять до домашніх справ, є як мінімум один привід задовольнятися своєю долею.

Відповідальність

Кількість покладених на чоловіка функцій обернено пропорційна його здоров'ю і віку, що особливо помітно на керівниках - ні рівень зарплати, ні особистий кабінет не додають їм років на тлі тієї щоденної відповідальності, що вони несуть.

Ваше здоров'я: корисні поради від рівненських лікарів

Близькі контакти

Іншою поширеною серед чоловіків шкідливою звичкою запросто можна назвати їх властивість тримати всі свої проблеми в собі, і розплатою за цю емоційну стійкість може стати рання смерть. Жінки менш стримані щодо скарг і нарікань на долю, за рахунок чого і додають собі пару-другу зовсім зайвих років. Міцніші соціальні зв'язки надають відмінну терапевтичну дію в стресових ситуаціях, і не дивно, що в здоровому шлюбі, де завжди є до кого звертатися по допомогу, чоловіки і жінки живуть довше.

Топ-10 найкорисніших продуктів для чоловічого здоров'я

Бережливе ставлення до здоров'я

Зрештою, жінки більш уважно прислухаються до всіх внутрішніх поколювань і в разі чого негайно б'ють на сполох і звертаються до лікарів. Для чоловіка ж здоров'я - це щось, чим можна нехтувати, що вони і роблять, свідомо занижуючи серйозність пережитих ними симптомів, аби не йти в лікарню. Немає нічого поганого в мужності, але з нею можна легко загратися.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ