Ми у Facebook
06.04.2017, 07:30

Фітнес у спідниці: займіться своїм здоров'ям на роботі

Положення сидячи здається зручним, проте для вашого організму це загроза, що може вилитись в остеохондрози, болі в попереку, сколіози.
Тому не варто так легковажно ставитися до «зручної» роботи. Чим раніше зарядка в офісі для спини, плечей і шиї стане для вас нормою робочого дня, тим менше проблем вам буде загрожувати.
Наступні вправи зміцнять верхню частину спини, дозволять розправити плечі і зробити поставу більш стрункою і красивою. Їх регулярне виконання - профілактика хвороб спини і неприємних станів, що викликають болі в спині, шиї і попереку.

Вправа №1

Повільно підніміть плечі вгору якомога вище. Потім так само плавно опустіть їх по максимуму вниз. Піднімаючи плечі, робіть вдих, опускаючи - видих. Зробіть всього 10 разів.

Ваше здоров'я: оздоровлення організму без ліків та операцій у Рівному [+Відео]

Вправа №2

Після вертикальних рухів переходимо до рухів плечима вперед і назад. Виведіть плечі максимально вперед, потім заведіть назад. Зробіть вперед 5 разів і назад 5 разів. Далі зробіть кілька кругових рухів.

Вправа №3

Рахуючи до 10, швидко піднімайте вгору то одне, то друге плече. При цьому коли одне плече піднімається вгору, інше опускайте вниз. Зробіть 2 підходи.

Вправа №4

Скріпіть за спиною руки в замок. Випрямте руки і, не нахиляючи голову, намагайтеся підняти руки вище. Лопатки в цей час з'єднуються, а верхівка голови тягнеться вгору. Потім розслабтеся. Зробіть глибокий вдих-видих і повторіть. Зробіть 3-5 разів.



Вправа №5

Складіть руки в замок над головою. Потягніться вгору, потім плавно нахиліться по максимуму вправо, не відриваючи сідниць від стільця і ​​не нахиляючись вперед. Потім те ж саме повторіть вліво. Зробіть по 5 разів на кожну сторону.

Вправа №6

Заведіть за спину руки (одна зверху, інша знизу), зчепіться пальцями і долічіть до 10. Потім те ж саме виконайте, помінявши руки. Зробіть 6 разів.

ТОП-5 ідей, як краще підготуватися до весняно-літнього сезону

Вправа 7


Для зміцнення спини і поліпшення постави допомагає стійка біля стіни. Станьте біля стіни, притулившись спиною. Ноги стоять прямо, спина притиснута до стіни, поперек теж. Голову теж притулите до спини. Плечі опустіть. Тягніться вгору, розтягуючи хребет. На кожне «потягування» йде 1 хвилина. Зробіть 10 разів.

Рівнянки поділилися секретами схуднення на 20 кілограмів [+Фото]

Вправа №8

Наступна вправа чудово допомагає розслабити хребет, стомлений багатогодинний роботою за комп'ютером. Розслабте плечі, шию, руки - голова повинна зависнути без жодної напруги. Зробіть вдих, а на виході повільно опускайте верхню частину тулуба вниз, торкніться пальчиками рук підлоги(якщо виходить). Потім так само повільно, не напружуючи м'язи шиї і спини, випрямтеся, повернувшись у вихідне положення. Зробіть 5-6 разів.

Вправа №9

Візьміть стійкий стілець. Покладіть ліву руку на праве коліно, а праву на спинку стільця. На видиху з прямою спиною поверніться вправо, потім повторіть в іншу сторону. Затримуйтеся в положенні «скручування» на пів хвилини. Вправа дозволяє пропрацювати хребет по всій довжині. Виконуйте вправи плавно, без ривків. Всього зробіть 10 разів - 5 разів на одну сторону, 5 раз в іншу.

Вправа 10

Виконайте знайомі кожному нахили вперед. Для обтяжування можна використовувати книгу (взяти в руки). Зробіть 10-15 разів. Потім зробіть нахили в сторони - по 5 в кожну сторону. Нарешті, зробіть кругові рухи стегнами в одну, а потім в іншу сторону. Напевно почуєте легкий хрускіт. Значить, зарядка пройшла не дарма - хребці встали на місце.

Будьте красивими і здоровими!





На правах реклами