30.04.2017, 16:00
Як замаринувати м'ясо для соковитого шашлику?
Смачний шашлик, це запорука вдалого відпочинку, і на природі, і вдома. Щоб не зіпсувати собі та близьким святковий настрій, потрібно знати надійний рецепт фірмової страви. Декілька порад для приготування шашлика полегшать вам це завдання.
Як порізати м'ясо?
М’ясо для шашликів ріжеться по-різному — для кожного рецепту свій певний розмір. Але у жодному випадку не ріжте його дрібно(буде сухим)! Шматки повинні бути важкими та рівненькими.
Маринування.
Звісно, у кожного завзятого «шашличника» є свій фірмовий рецепт, але навіть початківець, знаючи основні принципи, здатний створити шедевр. Зовсім молоденьке м’ясо (поросяти, ягняти) не маринують. Хіба що натирають його прокрученою у м'ясорубці цибулею і чорним перцем за годину-півтора до приготування.
Як пити і не хмеліти?
Загалом цибулі ніколи не шкодуйте – вона найкращий маринад! М'ясу зрілому потрібне кисле середовище – кислота розм'якшує волокна і служить легким консервантом. Тільки, борони боже, не уподібнюйтеся варварам громадських харчувань, котрі заливають м'ясо оцтом. Роблять вони це винятково для того, аби "впарити" дилетантам продукт не першої свіжості. Справжні ж майстри обирають біле сухе вино, лимонний сік, кефір, червоний винний оцет або гранатовий сік.
Урізноманітнити маринад допоможуть різні трави і приправи. Це часник, кінза, базилік, м'ята, естрагон, лавровий лист. Для пікантності додають гірчицю, майонез, зелені яблука, ківі, і навіть, як не дивно, міцну каву.
Рівняни, остерігайтесь кліщів
І ще один секрет. Якщо ж ви випадково не додивилися і купили не зовсім те м'ясо, що потрібне для шашлику, не турбуйтеся: «реанімувати» його можна, замаринувавши в соку обліпихи. Тоді будь-яке, навіть найбезнадійніше старе м'ясо стане м'яким, ніжним і ароматним.
Рецепти смачних і оригінальних експрес маринадів:
Гірчичний маринад:
Складники:
- Гірчиця - 1 банка (250 г)
- Цибуля ріпчаста - 2 великі головки
- Соєвий соус - 1-2 ст. л
- Черец, шавлія, базилік, орегано
Приготування:
1. Дрібно шинкуємо цибулю.
2. Гірчицю змішуємо з соєвим соусом.
3. Додаємо до суміші цибулю.
4. Додаємо прянощі. Все ретельно перемішуємо.
5. Шматки свинини обвалюємо в маринаді і залишаємо на годину.
Для яловичини гірчиця не підходить - це м'ясо досить жорстке, а гірчиця не так сильно впливає на м'ясо, як, наприклад, ківі, так що шашлик може вийти жорстким.
Де у Рівному купити смачний готовий шашлик
М'ятно-лимонний маринад
Складники:
- 4-5 ст. лимонного соку
- 3-4 листочка м'яти
- 60 мл білого вина
- 1 ріпчаста цибулина
- часниковий порошок (або 2-3 подрібнені зубчики часнику)
- Майоран, чебрець, мелений червоний перець (гострий і солодкий)
Приготування:
1. Цибулину дрібно нарізати.
2. М'яту порубати ножем, полити лимонним соком.
3. Змішуємо цибулю і м'яту. Додаємо прянощі і часник.
4. Заливаємо суміш вином. Все добре перемішуємо.
5. Маринуємо м'ясо годину
Окрім розм'якшення, лимон допомагає м'ясу краще ввібрати спеції і прянощі. Такий маринад захищає продукт від сильного засмаження, так як перший тепловий удар він приймає на себе.
Маринад з ківі
Складники:
• 1 ківі
• 3-4 цибулини
• 1 ст. води
• Спеції за смаком
Приготування:
1. Цибулю дрібно нарізати. Змішати зі спеціями і мінеральною водою.
2. Ківі подрібнюємо в блендері.
3. Додаємо отриману суміш до цибулі. Добре перемішайте.
4. Залишаємо маринуватися на 20 хв.
Як приготувати смачний шашлик в духовці
Маринад з ківі вважається універсальним. Органічні кислоти ківі надають руйнівну дію на білок колаген - м'ясо буде легко жуватися і засвоюватися. А фермент, який міститься у фрукті, дуже швидко розм'якшує м'ясо. Фрукт дуже сильно впливає на м'ясо, так що підходить для всіх видів, навіть для жорсткої телятини.
Рецепти маринадів від Ігоря Місевича.
Смачного!
М’ясо для шашликів ріжеться по-різному — для кожного рецепту свій певний розмір. Але у жодному випадку не ріжте його дрібно(буде сухим)! Шматки повинні бути важкими та рівненькими.
Маринування.
Звісно, у кожного завзятого «шашличника» є свій фірмовий рецепт, але навіть початківець, знаючи основні принципи, здатний створити шедевр. Зовсім молоденьке м’ясо (поросяти, ягняти) не маринують. Хіба що натирають його прокрученою у м'ясорубці цибулею і чорним перцем за годину-півтора до приготування.
Як пити і не хмеліти?
Загалом цибулі ніколи не шкодуйте – вона найкращий маринад! М'ясу зрілому потрібне кисле середовище – кислота розм'якшує волокна і служить легким консервантом. Тільки, борони боже, не уподібнюйтеся варварам громадських харчувань, котрі заливають м'ясо оцтом. Роблять вони це винятково для того, аби "впарити" дилетантам продукт не першої свіжості. Справжні ж майстри обирають біле сухе вино, лимонний сік, кефір, червоний винний оцет або гранатовий сік.
Урізноманітнити маринад допоможуть різні трави і приправи. Це часник, кінза, базилік, м'ята, естрагон, лавровий лист. Для пікантності додають гірчицю, майонез, зелені яблука, ківі, і навіть, як не дивно, міцну каву.
Рівняни, остерігайтесь кліщів
І ще один секрет. Якщо ж ви випадково не додивилися і купили не зовсім те м'ясо, що потрібне для шашлику, не турбуйтеся: «реанімувати» його можна, замаринувавши в соку обліпихи. Тоді будь-яке, навіть найбезнадійніше старе м'ясо стане м'яким, ніжним і ароматним.
Рецепти смачних і оригінальних експрес маринадів:
Гірчичний маринад:
Складники:
- Гірчиця - 1 банка (250 г)
- Цибуля ріпчаста - 2 великі головки
- Соєвий соус - 1-2 ст. л
- Черец, шавлія, базилік, орегано
Приготування:
1. Дрібно шинкуємо цибулю.
2. Гірчицю змішуємо з соєвим соусом.
3. Додаємо до суміші цибулю.
4. Додаємо прянощі. Все ретельно перемішуємо.
5. Шматки свинини обвалюємо в маринаді і залишаємо на годину.
Для яловичини гірчиця не підходить - це м'ясо досить жорстке, а гірчиця не так сильно впливає на м'ясо, як, наприклад, ківі, так що шашлик може вийти жорстким.
Де у Рівному купити смачний готовий шашлик
М'ятно-лимонний маринад
Складники:
- 4-5 ст. лимонного соку
- 3-4 листочка м'яти
- 60 мл білого вина
- 1 ріпчаста цибулина
- часниковий порошок (або 2-3 подрібнені зубчики часнику)
- Майоран, чебрець, мелений червоний перець (гострий і солодкий)
Приготування:
1. Цибулину дрібно нарізати.
2. М'яту порубати ножем, полити лимонним соком.
3. Змішуємо цибулю і м'яту. Додаємо прянощі і часник.
4. Заливаємо суміш вином. Все добре перемішуємо.
5. Маринуємо м'ясо годину
Окрім розм'якшення, лимон допомагає м'ясу краще ввібрати спеції і прянощі. Такий маринад захищає продукт від сильного засмаження, так як перший тепловий удар він приймає на себе.
Маринад з ківі
Складники:
• 1 ківі
• 3-4 цибулини
• 1 ст. води
• Спеції за смаком
Приготування:
1. Цибулю дрібно нарізати. Змішати зі спеціями і мінеральною водою.
2. Ківі подрібнюємо в блендері.
3. Додаємо отриману суміш до цибулі. Добре перемішайте.
4. Залишаємо маринуватися на 20 хв.
Як приготувати смачний шашлик в духовці
Маринад з ківі вважається універсальним. Органічні кислоти ківі надають руйнівну дію на білок колаген - м'ясо буде легко жуватися і засвоюватися. А фермент, який міститься у фрукті, дуже швидко розм'якшує м'ясо. Фрукт дуже сильно впливає на м'ясо, так що підходить для всіх видів, навіть для жорсткої телятини.
Рецепти маринадів від Ігоря Місевича.
Смачного!
Категорія: Новини > Життя
Автор: Ogo.uaПереглядів: 12286відпочинок на природі, як обрати м'ясо, смачний шашлик, рецепти маринадів, пікнік, шашлик, життя
Інші статті рубрики:
Рецепт дзеркальної глазурі на паску: не кришиться та не липне
Традиційну білкову глазур на паски можна замінити желатиновою. Вона не кришиться, не тече і не липне, а ще має гарний дзеркальний вигляд.
переглядів: 2172
13 загиблих та понад 60 травмованих: Наслідки ракетної атаки по Чернігову
Серед потерпілих - двоє дітей.
переглядів: 423
Польські мітингувальники планують блокувати рух вантажівок на ПП "Корчова-Краківець"
Вже завтра, 18 квітня, польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець".
переглядів: 373
Ворог вдарив по Чернігову: Що відомо про постраждалих
У середу, 17 квітня, росіяни завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. "Прильоти" сталися майже в самісінькому центрі міста.
переглядів: 460
Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч із Володимиром Шовкошитним
Рівняни мають змогу відвідати творчий вечір унікального українця.
переглядів: 517