Рівненський інформаційний портал OGO.ua

подати
оголошення

30.04.2017, 16:00

Як замаринувати м'ясо для соковитого шашлику?

Смачний шашлик, це запорука вдалого відпочинку, і на природі, і вдома. Щоб не зіпсувати собі та близьким святковий настрій, потрібно знати надійний рецепт фірмової страви. Декілька порад для приготування шашлика полегшать вам це завдання.
Як порізати м'ясо?

М’ясо для шашликів ріжеться по-різному — для кожного рецепту свій певний розмір. Але у жодному випадку не ріжте його дрібно(буде сухим)! Шматки повинні бути важкими та рівненькими.

Маринування
.

Звісно, у кожного завзятого «шашличника» є свій фірмовий рецепт, але навіть початківець, знаючи основні принципи, здатний створити шедевр. Зовсім молоденьке м’ясо (поросяти, ягняти) не маринують. Хіба що натирають його прокрученою у м'ясорубці цибулею і чорним перцем за годину-півтора до приготування.

Як пити і не хмеліти?

Загалом цибулі ніколи не шкодуйте – вона найкращий маринад! М'ясу зрілому потрібне кисле середовище – кислота розм'якшує волокна і служить легким консервантом. Тільки, борони боже, не уподібнюйтеся варварам громадських харчувань, котрі заливають м'ясо оцтом. Роблять вони це винятково для того, аби "впарити" дилетантам продукт не першої свіжості. Справжні ж майстри обирають біле сухе вино, лимонний сік, кефір, червоний винний оцет або гранатовий сік.

Урізноманітнити маринад допоможуть різні трави і приправи. Це часник, кінза, базилік, м'ята, естрагон, лавровий лист. Для пікантності додають гірчицю, майонез, зелені яблука, ківі, і навіть, як не дивно, міцну каву.

Рівняни, остерігайтесь кліщів

І ще один секрет. Якщо ж ви випадково не додивилися і купили не зовсім те м'ясо, що потрібне для шашлику, не турбуйтеся: «реанімувати» його можна, замаринувавши в соку обліпихи. Тоді будь-яке, навіть найбезнадійніше старе м'ясо стане м'яким, ніжним і ароматним.

Рецепти смачних і оригінальних експрес маринадів:

Гірчичний маринад:


Складники:

- Гірчиця - 1 банка (250 г)

- Цибуля ріпчаста - 2 великі головки
- Соєвий соус - 1-2 ст. л

- Черец, шавлія, базилік, орегано



Приготування
:

1. Дрібно шинкуємо цибулю.

2. Гірчицю змішуємо з соєвим соусом.

3. Додаємо до суміші цибулю.

4. Додаємо прянощі. Все ретельно перемішуємо.

5. Шматки свинини обвалюємо в маринаді і залишаємо на годину.

Для яловичини гірчиця не підходить - це м'ясо досить жорстке, а гірчиця не так сильно впливає на м'ясо, як, наприклад, ківі, так що шашлик може вийти жорстким.

Де у Рівному купити смачний готовий шашлик

М'ятно-лимонний маринад


Складники:

- 4-5 ст. лимонного соку

- 3-4 листочка м'яти

- 60 мл білого вина

- 1 ріпчаста цибулина

- часниковий порошок (або 2-3 подрібнені зубчики часнику)

- Майоран, чебрець, мелений червоний перець (гострий і солодкий)

Приготування:

1. Цибулину дрібно нарізати.

2. М'яту порубати ножем, полити лимонним соком.

3. Змішуємо цибулю і м'яту. Додаємо прянощі і часник.

4. Заливаємо суміш вином. Все добре перемішуємо.

5. Маринуємо м'ясо годину

Окрім розм'якшення, лимон допомагає м'ясу краще ввібрати спеції і прянощі. Такий маринад захищає продукт від сильного засмаження, так як перший тепловий удар він приймає на себе.

Маринад з ківі

Складники:

• 1 ківі

• 3-4 цибулини

• 1 ст. води

• Спеції за смаком



Приготування:

1. Цибулю дрібно нарізати. Змішати зі спеціями і мінеральною водою.

2. Ківі подрібнюємо в блендері.

3. Додаємо отриману суміш до цибулі. Добре перемішайте.

4. Залишаємо маринуватися на 20 хв.

Як приготувати смачний шашлик в духовці

Маринад з ківі вважається універсальним. Органічні кислоти ківі надають руйнівну дію на білок колаген - м'ясо буде легко жуватися і засвоюватися. А фермент, який міститься у фрукті, дуже швидко розм'якшує м'ясо. Фрукт дуже сильно впливає на м'ясо, так що підходить для всіх видів, навіть для жорсткої телятини.
Рецепти маринадів від Ігоря Місевича.

Смачного!
Коментарі:

Загрузка...
Останні новини
Новини партнерів