16.02.2016, 22:00
Як приготувати смачний шашлик в духовці
Своїм фірмовим рецептом поділилася наша читачка Людмила.
Ні для кого не секрет, що шашлик - одна з улюблених страв серед українців. В основному, смачний шашлик готується на відкритому вогні, але якщо виїхати кудись не вдається, потішити рідних ви зможете не менш смачним шашликом, приготовленим в духовці. Рецептом саме такої страви поділилася з нами читачка порталу "ОГО" Людмила.
Для приготування шашлику вам знадобиться:
1 кг свинини
2-4 цибулини
3 ст.л. оцету
0,5 ч.л. приправи "Суміш перців"
3 ст.л. соку лимона
1 ст.л. цукру
2 ст.л. приправи "До м'яса"
рукав для запікання.
Приготування:
М'ясо наріжте невеликими шматками, додайте суміш перців, приправу, 1 ст.л. оцету і лимонний сік. Потім все ретельно перемішайте і залиште маринуватися на 4-6 год. в холодному місці. Тим часом цибулю наріжте кільцями і додайте до неї 2 ст.л. оцету, 1 ст.л. цукру і 4 ст.л. води. Залиште маринуватися на 1 год.
Коли усе замаринується, візьміть рукав для запікання, зав'яжіть його з однієї сторони, всередину на дно викладіть мариноввану цибулю, зверху цибулі м'ясо, зав'яжіть рукав і зробіть 3 проколи вгорі пакета. Потім поставте шашлик в розігріту духовку до t 250 С на 50 хвилин. При бажанні готовий шашлик можна полити соком, що виділився, і ще пекти в духовці близько 30 хв.
Смачного!
Статті до теми:
Топ-5 способів маринування смачного шашлика
Не шашликом єдиним: закуски для пікніка
Секрети грузинської кухні від Гії Хучуа: вся справа — у смачному тісті [+РЕЦЕПТИ]
Для приготування шашлику вам знадобиться:
1 кг свинини
2-4 цибулини
3 ст.л. оцету
0,5 ч.л. приправи "Суміш перців"
3 ст.л. соку лимона
1 ст.л. цукру
2 ст.л. приправи "До м'яса"
рукав для запікання.
Приготування:
М'ясо наріжте невеликими шматками, додайте суміш перців, приправу, 1 ст.л. оцету і лимонний сік. Потім все ретельно перемішайте і залиште маринуватися на 4-6 год. в холодному місці. Тим часом цибулю наріжте кільцями і додайте до неї 2 ст.л. оцету, 1 ст.л. цукру і 4 ст.л. води. Залиште маринуватися на 1 год.
Коли усе замаринується, візьміть рукав для запікання, зав'яжіть його з однієї сторони, всередину на дно викладіть мариноввану цибулю, зверху цибулі м'ясо, зав'яжіть рукав і зробіть 3 проколи вгорі пакета. Потім поставте шашлик в розігріту духовку до t 250 С на 50 хвилин. При бажанні готовий шашлик можна полити соком, що виділився, і ще пекти в духовці близько 30 хв.
Смачного!
Статті до теми:
Топ-5 способів маринування смачного шашлика
Не шашликом єдиним: закуски для пікніка
Секрети грузинської кухні від Гії Хучуа: вся справа — у смачному тісті [+РЕЦЕПТИ]


Категорія: Новини > Життя
Автор: OGO.uaПереглядів: 3392корисні поради господиням, домашні рецепти, шашлик, страви, кухня
Інші статті рубрики:
Які зараз черги на польському кордоні?

Прикордонники опублікували статистику, скільки транспортних засобів на пунктах пропуску українсько-польського кордону.
переглядів: 330
Креативні вітання з Днем ангела Ніни 2023

Сьогодні, 27 січня, усі жінки з іменем Ніна святкуватимуть День ангела. Пропонуємо вашій увазі найщиріші вітання з цим днем, які не залишать байдужими Нін.
переглядів: 1793
Великі покупки та несподіванки: передбачення для усіх знаків на 27 січня

Дізнайтеся, що вам підготували зірки на п'ятницю, 27 січня.
переглядів: 416
Вечеря нашвидкоруч: готуємо макаронну запіканку з шинкою та сиром

Цю страву можна готувати з макаронів, що залишилися від обіду або сніданку. Запіканка виходить неймовірно смачною, хоч і готується максимально швидко..
переглядів: 1555