Топ-5 способів маринування смачного шашлика
Рецепти смачного маринаду для шашлика:
1. Маринад готують з лимона та цибулі. Три великих цибулини наріжте кільцями, злегка розімніть з крупною сіллю і перемішайте з м'ясом. У склянку вичавіть ½ лимона і долийте водою до верху. Додайте ваші улюблені спеції, добре перемішайте, влийте в м'ясо з цибулею. Залиште маринуватися на 5 - 10 годин.
2. Маринад для курячих стегенець. Лимонний сік, томатний сік, чи сухе вино – 1 склянка, цибуля ріпчаста – 2 шт., сіль, мелений чорний перець, зелень чебрецю (сушена), зелень часнику – за смаком. Маринувати близько 1 год.
3. Шашлик з пивним маринадом. Охолоджене не дуже жирне м’ясо-свинину нарізати невеликими шматками одного розміру. Скласти в емальовану каструлю, перекладаючи великою кількістю цибулі, посолити і поперчити за смаком, залити майонезом (приблизно 250 мл на 2 кг м’яса), ретельно перемішати і поставити в холодне місце на 2 години для маринування. За 15 хв до приготування шашликів влити в каструлю 0,5 л світлого пива і все перемішати.
Поки смажаться шашлики, приготуйте соус: цибулю, що залишилася в каструлі обсмажити до готовності, змішати з майонезом та кетчупом. Скласти готові шашлики в каструлю і залишити на 10 хв дойти (шашлики виходять м’якими і соковитими).
4. Маринад для яловичини, дичини на основі червоного вина. Один стакан сухого червоного вина змішайте з 2 ст. ложками лимонного соку, додайте 1/4 ч. ложки сухої гірчиці і цукор за смаком. Головку ріпчастої цибулі наріжте кільцями, складіть в глибокий посуд, залийте підготовленою сумішшю і додайте ваші улюблені спеції, наприклад гвоздику, лавровий лист і розмарин. Доведіть маринад до кипіння і остудіть. Маринуйте м'ясо 10 - 12 годин.
5. Оригінальний маринад з крохмалем. Два великих помідора натріть на тертці або подрібніть в блендері. За допомогою марлі відіжміть прозорий сік з томатної маси. Додайте 5 ст. ложок соєвого соусу, 1 ст. ложку меду, 1 ч. ложку крохмалю, 1 ч. ложку меленої паприки, 1 ч. ложку кунжутного масла, сіль і червоний перець за смаком. Дрібно нарубати 50 гр. цибулі порею і 4 зубчики часнику. Додайте овочі до маринаду і ретельно перемішайте. Маринуйте м'ясо 5 - 6 годин.
Готуємо шашлик:
Статті до теми:
Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]
Календар рибалки на 2015 рік
Рецепти весняних вітамінних страв з черемшею

У центрі Рівного трапилась аварія: що відомо

У Рівному в центрі міста, на вулиці Соборній, сьогодні аварія спричинила затори на деякий час.
переглядів: 216
Як не набрати зайві кілограми на Великдень: топ-3 поради

Великодні свята - це період, коли дуже легко набрати кілька зайвих кілограмів. Смачна паска, крашанки, м'ясні страви та відсутність фізичного навантаження лише сприяють цьому.
переглядів: 1734
Фарбуємо великодні яйця в каркаде: найпростіший спосіб

Яйця, пофарбовані цим способом дуже схожі на зоряне небо, космос, або аквамарин.
переглядів: 1243
Рецепт дзеркальної глазурі на паску: не кришиться та не липне

Традиційну білкову глазур на паски можна замінити желатиновою. Вона не кришиться, не тече і не липне, а ще має гарний дзеркальний вигляд.
переглядів: 152
15 унікальних великодніх писанок встановили біля Дубенського замку

Напередодні Великодня Дубно вчетверте поспіль зустрічає весну яскравою та неповторною Алеєю писанок, яка розкинулася біля величного Дубенського замку на Рівненщині. Цього року алею прикрашають 15 унікальних великодніх фігур, створених місцевими майстрами та юними художниками.
переглядів: 267