Топ-5 способів маринування смачного шашлика
Рецепти смачного маринаду для шашлика:
1. Маринад готують з лимона та цибулі. Три великих цибулини наріжте кільцями, злегка розімніть з крупною сіллю і перемішайте з м'ясом. У склянку вичавіть ½ лимона і долийте водою до верху. Додайте ваші улюблені спеції, добре перемішайте, влийте в м'ясо з цибулею. Залиште маринуватися на 5 - 10 годин.
2. Маринад для курячих стегенець. Лимонний сік, томатний сік, чи сухе вино – 1 склянка, цибуля ріпчаста – 2 шт., сіль, мелений чорний перець, зелень чебрецю (сушена), зелень часнику – за смаком. Маринувати близько 1 год.
3. Шашлик з пивним маринадом. Охолоджене не дуже жирне м’ясо-свинину нарізати невеликими шматками одного розміру. Скласти в емальовану каструлю, перекладаючи великою кількістю цибулі, посолити і поперчити за смаком, залити майонезом (приблизно 250 мл на 2 кг м’яса), ретельно перемішати і поставити в холодне місце на 2 години для маринування. За 15 хв до приготування шашликів влити в каструлю 0,5 л світлого пива і все перемішати.
Поки смажаться шашлики, приготуйте соус: цибулю, що залишилася в каструлі обсмажити до готовності, змішати з майонезом та кетчупом. Скласти готові шашлики в каструлю і залишити на 10 хв дойти (шашлики виходять м’якими і соковитими).
4. Маринад для яловичини, дичини на основі червоного вина. Один стакан сухого червоного вина змішайте з 2 ст. ложками лимонного соку, додайте 1/4 ч. ложки сухої гірчиці і цукор за смаком. Головку ріпчастої цибулі наріжте кільцями, складіть в глибокий посуд, залийте підготовленою сумішшю і додайте ваші улюблені спеції, наприклад гвоздику, лавровий лист і розмарин. Доведіть маринад до кипіння і остудіть. Маринуйте м'ясо 10 - 12 годин.
5. Оригінальний маринад з крохмалем. Два великих помідора натріть на тертці або подрібніть в блендері. За допомогою марлі відіжміть прозорий сік з томатної маси. Додайте 5 ст. ложок соєвого соусу, 1 ст. ложку меду, 1 ч. ложку крохмалю, 1 ч. ложку меленої паприки, 1 ч. ложку кунжутного масла, сіль і червоний перець за смаком. Дрібно нарубати 50 гр. цибулі порею і 4 зубчики часнику. Додайте овочі до маринаду і ретельно перемішайте. Маринуйте м'ясо 5 - 6 годин.
Готуємо шашлик:
Статті до теми:
Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]
Календар рибалки на 2015 рік
Рецепти весняних вітамінних страв з черемшею
Масниця, поминальна субота та інші пам'ятні дати: церковний календар на лютий 2025
М'ясопусна субота буде в другій половині місяця, опісля настане Масниця, а потому й Великий піст розпочнеться. Церковний календар нагадає про важливі дати.
переглядів: 177
Тариф на електроенергію, пенсії та військовий облік: що зміниться в лютому 2025
В лютому 2025 року в Україні набирає чинності низка змін у фінансовій, соціальній, військовій та економічній сферах. Громадян очікують нові правила банківських переказів, зміни у штрафах для військовозобов’язаних, оновлення тарифів на електроенергію, новий податок на авто та коригування пенсійних виплат.
переглядів: 493
Бронь на 100%: які категорії додали до переліку захищених від мобілізації
Зміни до бронювання під час дії воєнного стану було запроваджено постановою уряду № 36 від 14.01.2025 р. Таким чином, серед числа працівників, яких бронюють на 100% включили, медиків та прокурорів САП.
переглядів: 210
Повторне проходження ВЛК "обмежено придатними": коли крайній термін
Новим крайнім терміном повторного проходження військово-лікарської комісії обмежено придатними до військової служби громадянами України пропонується встановити 5 червня 2025 року.
переглядів: 207
Тимко III віщує ранню весну у 2025 році
Незважаючи на складні часи, традиція святкування Дня бабака на Харківщині продовжується. Хоч цього року через безпекову ситуацію віщування Тимка III відбувалося дистанційно, але наш знаменитий бабак все одно поділився прогнозом.
переглядів: 239