Ми у Facebook
15.04.2013, 16:43

Секрети грузинської кухні від Гії Хучуа: вся справа — у смачному тісті [+РЕЦЕПТИ]

Фіналіст проекту "Пекельна кухня" Георгій Хучуа побував у Рівному з кулінарним майстер-класом «Секрети грузинської кухні». Ароматний вечір - з дегустацією щойно приготованих страв, зі справжнім грузинським гумором та чоловічою відвертістю пройшов на "ура".
Майстер-клас тривав більше трьох годин. За цей час харизматичний Георгій Хучуа встиг приготувати справжнє грузинське лобіо із закускою із баклажанів, хачапурі з м'ясом та сиром та хінкалі.

Під час майстер-класу Георгій чимало розповідав про традиції рідної країни. Наприклад, про біле вино, яке грузини п'ють постійно; про велику роль тамади під час застілля; про улюблений хаші - наваристий грузинський суп, яким зазвичай починають ранок після того ж застілля.

За словами Гії, грузинська кухня - це велика кількість м'яса, зелені та спецій. Салатів, до прикладу, там практично не готують.

БІЛЬШЕ ФОТО - У ФОТОГАЛЕРЕЇ



— Свіжі огірки, помідори, цибуля та зелень - ось типовий грузинський салат. І різні заправки до такого салату. Наприклад, кладемо в ступку горіхи (фундук чи грецький) і насіння коріандру, гарно товчемо в ступі, і додаємо сіль, перець, винний оцет і трошки оливкової чи соняшникової олії, - розповів Георгій Хучуа.




Ступки у грузинів на кухні, до слова, тільки дерев'яні (переважно з твердих порід: дуб чи горіх). Причому їх практично не вимивають, тільки протирають.

— Дерево, як живе, - вбирає всі аромати спецій та зелені, і потім передає їх стравам. Буває, грузини пропонують випити вина зі ступки. То ви не погоджуйтесь. Бо тоді вино встигає ввібрати спеції, що там були, і напій виходить більш, ніж міцнючий, - сміючись, ділився Хучуа.

БІЛЬШЕ ФОТО - У ФОТОГАЛЕРЕЇ



Він також зауважував, що у грузинській кухні соус сациві готують тільки теплим. Ні в якому разі не холодним. А під час приготування шашлику з цибулею пропорції повинні зберігатися: 100 грамів цибулі на 1 кг м'яса. Про те, що в грузинській кухні надають перевагу червоній квасолі, дуже часто використовують гранат.



Оскільки відомий кухар готував хінкалі та хачапурі, багато розповідав про тісто. Зокрема, зізнався, що ніколи не готує в рукавичках, тому що "завжди має відчувати тісто".





- Погане тісто зіпсує смак будь-якого сиру чи м'яса в хачапурі. Тісто потрібно готувати тільки з хорошим настроєм. Бо це відразу відчувається, - запевнив Георгій.

БІЛЬШЕ ФОТО - У ФОТОГАЛЕРЕЇ



А от приготування хінкалі виявилося справжнім мистецтвом. Хучуа навіть пропонував роботу у ресторані, де він шеф-кухар, тому, хто зможе зліпити, так як він, хінкалі. Відвідувачі пробували-пробували, але повторити шедевр Георгія ніхто не зміг :)



До речі, відомий грузин готується до відкриття у Києві нового ресторану, де будуть вже авторські страви Георгія Хучуа. Таке собі оригінальне поєднання грузинської та... італійської кухні.

Насамкінець ось вам рецептик лобіо:

Інгредієнти:
відварена квасоля - 1 банка (0,5 кг)
цибуля - половина цибулини
часник - 2 зубчики
сіль, червоний перець, перець, коріандр, уцхо-сунелі, винний оцет за смаком

Приготування
У ступці потовкти горіхи з сіллю, часником та спеціями до кашоподібного стану. Добавити винний оцет. Змішати з відвареною квасолею, дрібно нарізаною цибулею і ще раз посолити і приправити уцхо-сунелі.

Більше рецептів ви можете знайти на сторінці Кухня Гии Хучуа

БІЛЬШЕ ФОТО - У ФОТОГАЛЕРЕЇ

P.S. OGO.ua також готує тет-а-тет з Георгієм та його дружиною Оксаною, де вони розкривають секрети не тільки грузинської кухні, а й щасливого сімейного життя :)

Організатори майстер-класу - культурно-освітній простір "Unicordis" - дякують за підтримку торговому дому «Любисток», мережі виномаркетів «Wine Time» та рівненському ресторану «Le Chalet».





На правах реклами