Ми у Facebook
18.08.2017, 15:13

На Гощанщині провели футбольний турнір для «аграрних» команд [+Відео]

У неділю, 13 серпня, у Симонові, що на Гощанщині, відбувся футбольний турнір, організований зусиллями голови Аграрної партії України (АПУ) Віталія Скоцика, уродженця цього села. Участь у ньому прийняли чотири «аграрні» команди – ФК «АГАТ» (Гоща), ФК «Садове-2», «Полісся» (Малятин) та «Агат» (Симонів).
Нагадаємо, що президентами цих футбольних клубів є представники АПУ, які особисто з’являлися у стартових складах своїх команд на полі стадіону у Симонові. Так, Віталій Скоцик відіграв відразу за два «Агати» - гощанський та симонівський, Віталій Фурманець, голова Рівненського міського осередку партії, зіграв за «Полісся» (Малятин), а Іван Іванов діяв на вістрі атаки ФК «Садове-2».

У стартовій зустрічі турніру – першому півфіналі – зійшлися господарі та ФК «Садове-2». Першими у звітній зустрічі та на турнірі загалом відзначилися садівчани. До кінця першого тайму, які на турнірі тривали по 20 хвилин, «червоні» ще декілька разів могли подвоювати рахунок, але так і не зробили цього. Другу половину поєдинку жвавіше розпочали гравці «Агату», проте щось справді небезпечне створити поруч з воротами ФК «Садове-2» їм довго не вдавалося. Втім, під завісу поєдинку господарі все ж відігралися після пенальті, призначеного у бік садівчан.

За нічийного рахунку 1:1 командам довелося пробивати післяматчеві пенальті. Цього разу кіперу ФК «Садове-2» вдалося відбити відразу два удари з «крапки» і забезпечити перемогу своїй команді 4:2.

У другому півфіналі беззмінні переможці всіх турнірів у Симонові – гощанці – зустрічалися із «Поліссям» (Малятин). Представники першої ліги виглядали переконливіше за повпреда районного Чемпіонату, проте так і не змогли реалізувати в ігровий час свої моменти. Тому вдруге на турнірі командам довелося пробивати одинадцятиметрові удари. Олексій Дем’янець, голкіпер ФК «АГАТ», зумів відбити два постріли суперника і «зелено-жовті» перемогли з рахунком 4:2. А вирішальний удар у серії пенальті на рахунку капітана гощанців Олега Буркальця.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У суперечці «Вереса» та «Карпат» перемогли … гощанці

На Гощанщині відбувся турнір за участю зірок «Динамо» та «Волині»

Не пощастило господарям і у грі за третє місце проти «Полісся». «Агат» переконливіше атакував, мав більше моментів, проте матч завершився без забитих м’ячів - 0:0. Втретє на турнірі пробивалися одинадцятиметрові і цього разу більш влучнішим виявилася малятинська команда, котра перемогла з рахунком 3:2.

А у вирішальному матчі турніру, в якому зійшлися ФК «АГАТ» та ФК «Садове-2», боротьби не вийшло. Гощанці швидко відкрили рахунок після удару Максима Парфенюка під дальню стійку воріт садівчан. Через декілька хвилин агатівці свою перевагу подвоїли, коли в результаті подачі кутового Павло Зубарєв.

У другій половині матчу плеймейкер ФК «АГАТ» Дмитро Вознюк двічі вразив ворота суперників із Садового. Спочатку - після виходу віч-на-віч, а згодом – прямим ударом з кутового. Отож, підсумковий результат – 4:0 на користь ФК «АГАТ» (Гоща).

Після завершення футбольних баталій відбулася урочиста церемонія нагородження всіх учасників турніру. Віталій Скоцик, Іван Іванов та голова Гощанської районної організації АПУ і очільник ФК «АГАТ» (Гоща) Юрій Буркалець привітали всі команди. Крім кубків та дипломів футболісти отримали грошову премію у відповідності до досягнутих результатів.

Крім того, даний турнір став своєрідним випробуванням на міцність для нового тренера ФК «АГАТ» (Гоща) Володимира Ткачука, який в минулому захищав кольори гощанського клубу (у 2009 та 2011-2016 роках), доки не отримав серйозну травму і змушений був завершити активну кар’єру гравця.

Футбольний турнір на Маковея проводиться щорічно у Симонові з 2011 року. Всі сім років його переможцем ставала команда з Гощі – ФК «Гоща-АМАКО», яка в 2016 році змінила назву на ФК «АГАТ». П’ять разів у фіналах суперником гощанців були господарі – команда з Симонова, ще по разу їм протистояли бугринці та садівчани.

Всі фінали турніру на Маковея в Симонові.

2011 “АМАКО” (Симонів) – ФК “Гоща-АМАКО” – 0:2
2012 “Калина” (Бугрин) – ФК “Гоща-АМАКО” – 2:2 Пенальті – 3:5
2013 “АМАКО” (Симонів) – ФК “Гоща-АМАКО” – 0:0 Пенальті – 1:3
2014 “АМАКО” (Симонів) – ФК “Гоща-АМАКО” – 0:4
2015 “АМАКО” (Симонів) – ФК “Гоща-АМАКО” – 1:3
2016 “Агат” (Симонів) – ФК “АГАТ” (Гоща) – 0:0 Пенальті – 6:7
2017 ФК “Садове-2” – ФК “АГАТ” (Гоща) – 0:4




ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО З ТУРНІРУ


















На правах реклами