Ми у Facebook
09.08.2016, 19:00

На Гощанщині відбувся турнір за участю зірок «Динамо» та «Волині» [Фото+Відео]

У неділю, 7 серпня у Симонові, що на Гощанщині, пройшов шостий футбольний турнір, присвячений святу села - Маковею. Крім традиційних учасників змагань, якими були місцевий «Агат» та ФК «АГАТ» із Гощі, ними також стали ветеранські команди «Динамо» (Київ) та «Волинь» (Луцьк).
Кияни, капітаном яких був Олег Саленко, вийшли на симонівський газон першими. Колишньому кращому бомбардиру Чемпіонату світу, котрому асистували на полі Сергій Коновалов, Артем Яшкін, Олександр Радченко і Едуард Цихмейструк, у першому півфіналі протистояли господарі поля. У підсумку, місцевий «Агат» просто перебігав більш вікового суперника та здобув упевнену перемогу 3:1.

У другій півфінальній парі зійшлися ФК «АГАТ» (Гоща) та ветерани з «Волині». Тут теж перевага була за молодістю і гощанці переконливо переграли лучан з рахунком 2:0.

У втішному фіналі – грі за третє місце – боротьби не вийшло. Луцькі футболісти, які були більш фізично готові, швидко вийшли уперед завдяки красеню-голу і за сорок хвилин, які тривали два бліц-тайми під час усього турніру, забили ще двічі. Натомість динамівці відповіли лише голом престижу – отож 1:3 на користь «Волині».

У фіналі, яке вже традиційно перетворилося у дербі, молодші за рангом футболісти вирішили ні в чому не поступатися представнику головної обласної футбольної ліги. Щоправда, кілька разів гощанців підвела точність при завершенні атак, інакше рахунок був би відкритий ще в основний час матчу. Проте підсумок поєдинку виявився «сухим», тому долю головного трофею турніру визначилася у серії одинадцятиметрових.

Основна серія пенальті завершилася також унічию – цього разу 4:4. Далі футболісти з Гощі та Симонова ще по три рази підходили до «крапки», аж поки восьмий удар голкіпера «Агату» з Симонова не виявився фатальним для його команди. М’яч просвистів поруч з боковою стійкою і Турнір на Маковея ушосте завершився перемогою клубу з Гощі.

Всі фінали турніру на Маковея в Симонові.

2011 "АМАКО" (Симонів) - ФК "Гоща-АМАКО" - 0:2
2012 "Калина" (Бугрин) - ФК "Гоща-АМАКО" - 2:2 Пенальті - 3:5
2013 "АМАКО" (Симонів) - ФК "Гоща-АМАКО" - 0:0 Пенальті - 1:3
2014 "АМАКО" (Симонів) - ФК "Гоща-АМАКО" - 0:4
2015 "АМАКО" (Симонів) - ФК "Гоща-АМАКО" - 1:3
2016 "Агат" (Симонів) - ФК "АГАТ" (Гоща) - 0:0 Пенальті - 6:7


МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У суперечці «Вереса» та «Карпат» перемогли … гощанці

Ветерани київського «Динамо» мінімально поступилися аматорам із Гощі

Відзначимо, що як і всі попередні роки, свято у Симонові для своїх земляків організував Віталій Скоцик, голова Аграрної партії України. Ось що сам уродженець цього села написав на своїй сторінці у соцмережі: «Любіть свою землю і край який вас народив. Симонів сьогодні був заповнений людьми. Розпочали з футболу. Дві рідні команди «Агат» з чемпіонату області грали проти ветеранів з луцької «Волині» і київського «Динамо» та зірок інших клубів. Сільські стадіони не так часто зустрічають такі турніри, а я не так часто граю 2-3 гри в день. Волейбол, гиря, канат, батути, атракціони.... Призи, кубки, сотні і сотні діток. П'ятнадцять сільських воїнів АТО з оплесками на сцені. Яскраві сільські фольклорні колективи з неперевершеною Ніною Матвієнко, місцеві співаки і співачки з Дмитром та Назаром Яремчуками. Десятки майстрів і майстринь, живе рідне село завдяки рукам, що пахнуть хлібом!»

Крім Віталія Скоцика учасників турніру привітали ще два «аграрники-футболісти» - очільник ФК «АГАТ» (Гоща) Юрій Буркалець та президент ФК «Садове» Іван Іванов.

ПЕРЕГЛЯНУТИ БІЛЬШЕ ФОТО З ТУРНІРУ






















На правах реклами