Ми у Facebook
30.01.2019, 15:19

Чи буде у Рівному карантин?

За ситуацією щодо захворюваності на грип та ГРВІ спостерігають фахівці.
Проте, навряд чи рівненським школярам доведеться іти на відпочинок. Принаймні причин для цього немає.

“Ми приймаємо рішення щодо карантину на підставі показників захворюваності. Нові дані завжди отримуємо в кінці робочого тижня. Судячи з попередніх відомостей, то немає підстав оголошувати карантин. Рівне, на диво має стабільні показники щодо захворюваності на грип та ГРВІ. Щодо кору показники трохи гірші”, - зазначає заступник міського голови міста Рівне з гуманітарних питань Галина Кульчинська.

ДИВІТЬСЯ БІЛЬШЕ: Рівне: вражаючі цифри про кількість хворих на кір

До речі, щеплення, як зазначають лікарі, можуть вберегти від захворювання на кір. Рівнянам щеплення від кору робитимуть і у вихідні дні. Як підкреслюють освітяни, для того, щоб дитина могла навчатися в організованому колективі, вона повинна мати щеплення.

Нагадаємо, що підстав для запровадження карантину у школах Рівного не було і тиждень тому.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: Рівненщина: ситуація щодо захворюваності на грип


Зазначимо, що у Рівненській області за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 8 тисяч жителів. Епідемічний на Ріненщині поріг на рівні минулого тижня – 79%, повідомляють в Рівненському обласному лабораторному центрі. Серед захворілих 63% становлять діти до 18 років. До лікарень госпіталізували 165 людей.

Минулого року карантин у Рівному був з 6 по 23 лютого. Школярі у 2018 році повернулися знову за парти у понеділок, 26 лютого.





На правах реклами