Ми у Facebook
22.01.2019, 10:00

Як рівняни можуть захиститися від кору

Кір — небезпечна хвороба, яка зараз активна у Рівненській області.
Нещодавно пішов з життя 27-річний мешканець Дубровицького району. Захворів на кір другого січня цього року, але за допомогою до лікарів звернувся лише 11.січня 2019 року. Проте, на жаль, врятувати його життя не вдалося - від ускладнень молодий чоловік помер.

Захистися від кору можна за допомогою щеплення:

“Вакцина від кору, як для дорослих, так і для дітей — безкоштовна. Для того, щоб пройти вакцинацію, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, який проведе обстеження і вирішить, чи дозволяє стан здоров’я робити щеплення. Якщо так, то лікар направить в кабінет щеплень. Хочу зазначити, що щеплення роблять іноземною вакциною — точно не індійською щодо якої всі мають застереження. Це надійний спосіб зміцнити свій імунітет. Особисто я буду робити щеплення”, - розповідає начальник Рівненського міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів.

Станом на 17 січня 2019 року в області зареєстровано 827 випадків кору. Серед захворілих 570 (69%) дітей. Найвища захворюваність спостерігається Гощанському, Рівненському та Костопільському районах.





На правах реклами