Ми у Facebook
24.05.2020, 11:20

Чи можна українцям їхати на сезонні роботи до Польщі без візи?

Прикордонна служба Республіки Польща повідомила про правила в’їзду громадян України з біометричними паспортами.
Ілюстративне фото

Спілка садівників Польщі (Związek Sadowników RP) звернулася до прикордонної служби (Komenda Główna Straży Granicznej) з проханням роз'яснити правила в'їзду працівників з України в теперішній час.

Як пoвідoмляє портал Yavp.pl з пoсиланням на sad24.pl, українців пропускатимуть на сезонні роботи в Польщі навіть без віз.

Перетнути кордон можна буде на підставі біометричного паспорта, але виключно з “освядченням” на руках, яке підтверджуватиме працевлаштування саме на сезонних роботах.

“Під час пандемії можна в'їхати до Польщі переважно для виконання роботи, маючи дійсну візу на підставі будь-якого з дозволів на роботу, а також у безвізовому режимі. Включаючи сезонну роботу на підставі зареєстрованого “освядчення”, - зазначила прикордонна служба.

До речі, відтепер сезонні працівники можуть бути звільнені від обов'язку відбувати 14-денний карантин.

Раніше у Польщі сезонним працівникам дозволили відбувати карантин, збираючи полуницю.

"Антикризовий щит 3.0": у Польщі підготували нові пропозиції для працівників з України.

Нагадаємо, на польсько-українському кордоні станом на сьогодні працюють виключно для автомобільного руху пункти пропуску “Краківець - Корчова”, “Рава-Руська - Гребенне” та “Ягодин - Дорогуськ”.

Розпорядженням Кабінетів міністрів України від 13 травня 2020 року № 542-р, з 00.00 години 16 травня 2020 року відновлено роботу пункту пропуску "Шегині", що на кордоні з Польщею. 16 травня днявиключно для пішого переходу громадян польські прикордонники відкрили пункт пропуску “Медика - Шегині”.








На правах реклами