Ми у Facebook
08.02.2021, 14:05

Онлайн виклали стрічку режисера, який може представляти Україну на "Оскарі 2021"

зображення з ukrinform.ua.

В очікуванні рішення Американської академії про стрічку "Атлантида" Валентина Васяновича, пропонують подивитися його першу повнометражну ігрову картину – фільм "Звичайна справа".
Стрічку створено в 2012 році за підтримки Державного агентства України з питань кіно.


зображення з usfa.gov.ua.
зображення з usfa.gov.ua.


"Звичайна справа" – це історія про чоловіка, що переживає кризу середнього віку.

Головний герой – психотерапевт Толік, втомлений від своєї роботи та життя. Він більш не хоче лікувати таких же втомлених, як і він, людей. Толік відчуває себе поетом й хоче заробляти на життя творчістю. Та виявляється, що поетові знайти роботу зовсім непросто. В цей момент поруч опиняється старий друг – авантюрист Славік, який будує божевільні бізнес-плани й знає все: в чому сенс життя, як заробити грошей і стати щасливим. Друзі вирушають в нетверезі пошуки самих себе, потрапляючи в низку абсурдних та неймовірних ситуацій.

зображення з usfa.gov.ua.
зображення з usfa.gov.ua.


Головні ролі в фільмі виконали актори Тарас Денисенко і Віталій Лінецький.

Режисер та співавтор сценарію – Валентин Васянович, автори сценарію – Ія Мислицька, Мачей Собещанський, Малгожата Собещанська, оператор-постановник – Юрій Дунай. Продюсери – Ія Мислицька, Маріанна Новікова. У ролях: Леся Самаєва, Семен Фурман, Тамара Яценко.


зображення з usfa.gov.ua.
зображення з usfa.gov.ua.



У 2012 році за стрічку "Звичайна справа" Валентин Васянович отримав нагороду "Дон Кіхот" від Міжнародної федерації кіноклубів (FICC) на Одеському кінофестивалі та спеціальну відзнаку журі цього фестивалю. Фільм було показано в конкурсі Міжнародного кінофестивалю в Тірані (Албанія) та включено до позаконкурсної програми фестивалю в Кералі (Індія).

зображення з usfa.gov.ua.
зображення з usfa.gov.ua.



Загальний бюджет фільму склав 6 млн 366 тис. 185 грн, з яких 5 млн. 556 тис. 786 грн. є державною фінансовою підтримкою.

Дивитись стрічку "Звичайна справа" ютуб-каналі Держкіно.

Про це повідомляє Держкіно, usfa.gov.ua.

Нагадаємо, українські стрічки - в лонг-листі премії «Оскар» Білоруський фільм дискваліфікували на кінопремії Оскар. Наступний Оскар хочуть провести як звичайно.





На правах реклами